Nie znajdziecie tego w Uaktualnieniach. W sumie to nie ma się czego wstydzić. Troszkę szemrane, troszkę z zaskoczenia Apple zaserwowało nam aktualizację łaty 10.6.3 Nowa wersja nosi numer 1.1. Może nie ma tu znaczących zmian, ale coś jednak musi w tym siedzieć. Nie rozumiem jednak, czego Apple się wstydzi i nie wpuszcza łatki do Software Update. A może faktycznie to nic ważnego?
Do zaciągnięcia jest plik Combo (wszystkie łaty od wersji 10.6 w jednej paczce). Waga pliku: 785,29MB
Mac OS X v10.6.3 v1.1 Update (Combo)
Kod:
http://support.apple.com/kb/DL1017
Cytat:
About Mac OS X v10.6.3 v1.1 Update (Combo)
The 10.6.3 Update is recommended for all users running Mac OS X Snow Leopard and includes general operating system fixes that enhance the stability, compatibility, and security of your Mac, including fixes that:
improve the reliability and compatibility of QuickTime X
address compatibility issues with OpenGL-based applications
address an issue that causes background message colors to display incorrectly in Mail
resolve an issue that prevented files with the # or & characters in their names from opening in Rosetta applications
resolve an issue that prevented files from copying to Windows file servers
improve performance of Logic Pro 9 and Main Stage 2 when running in 64-bit mode
improve sleep and wake reliability when using Bonjour wake on demand
address a color issue in iMovie with HD content
improve printing reliability
resolve issues with recurring events in iCal when connected to an Exchange server
improve the reliability of 3rd party USB input devices
fix glowing, stuck, or dark pixels when viewing video from the iMac (Late 2009) built-in iSight camera
For detailed information on this update, please visit this website:
Kod:
http://support.apple.com/kb/HT4014.
For information on the security content of this update, please visit:
Kod:
http://support.apple.com/kb/HT1222.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Ostatnio zmieniony przez Marucins 2010-04-15, 15:34, w całości zmieniany 4 razy
A ja już nie pamiętam jak dokładnie to pisało ale po aktualizacji do 10.6.3 coś mi wyskoczyło w SU że aktualizacja dla wszystkich posiadających system 10.6.3 więc też nie wiem co to było
_________________ iPhone 3GS iOS 5.1 / OSX 10.7.3 ASUS P5G41T M LX|| Q6600 || G41/ICH7 || ALC 887 || DDR3 4GB ||GeForce 8400 GS|| Maxtor 500 GB SATA || DVD SATA ||
Poprzednio Combo mialo 784 MB !! nie 719 ! 719MB mial update z 10.6.2 do 10.6.3
Moje stare info:
- Mac OS X v10.6.3 Update (719.23 MB)
- Mac OS X v10.6.3 Update (Combo) (784 MB)
- Mac OS X Server v10.6.3 Update (831.31 MB)
- Mac OS X Server v10.6.3 Update (Combo) (897.32 MB)
Stery w 10.6.3 sa spartolone na maxa, grafa ma tak kiepska wydajnosc ze szkoda gadac. Na 10.6.2 było sporo lepiej. Ogolnie 10.6.3 nie wiele wniósł, a wrecz tylko namieszał ;/
Skoro tak: to czekamy na 10.6.4 jak się pojawi ,miejmy nadzieję że się poprawi ,ale z tego co sie orientuje Apple daje większy na nakład na iPhone OS niż na Mac OS X jak narazie :]
_________________ iPhone 3GS iOS 5.1 / OSX 10.7.3 ASUS P5G41T M LX|| Q6600 || G41/ICH7 || ALC 887 || DDR3 4GB ||GeForce 8400 GS|| Maxtor 500 GB SATA || DVD SATA ||
**oswaldini ** dokładnie. Wydajność i jej spadek poczułem. W naszych formuowych testach wrzuciłem wynik - o 50% gorszy.
**holkov** a co ty się dziwisz. Sporo APPS Store ot kopalnia złota dla nierobów - oni zgarniają za transakcje 30%. Czyli z każdego wydanego dolara zarabiają 30% i teraz włącz pierwszy leszy filmik z eventu, popatrz jak Apple chwali się ile to aplikacji sprzedał, ile to zarobił itd.
MAC OS spadł na drugorzędny poziom, zaniedbują go - powiedzmy szczerze.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Ja w koncu odwarzylem sie zrobic update i zrobilem z SU. Bylem przekonany ze po update mi komp nie wstanie a tu odpalil bez zadnego problemu i nic sie nie wywalilo , dziala mi dzwiek i wszystko co dzialalo wczesniej
Arti, Bo masz procesor Intela Dla tych co maja procesory AMD nie poleca się aktualizacji z SU, bo podmienia kernela Voodoo. (To tak tylko dla infomacji jakby ktoś z AMD chciał używać SU - Software Update)
Czy ktoś instalował "Mac OS X v10.6.3 v1.1 Update (Combo)"? Różnica ponad 66 MB.
Co takiego Apple zmienił w wersji 1.1?
Trochę nie aktualne, ale gwoli zaspokojenia ciekawości...
Po zainstalowaniu Combo 10.6.3 w powiedzmy wersji 1.0 pojawia się w SU dodatkowy suplement, którego zawartość pkg przedstawia się jak na załączonym screenie. Na 99% jest to właśnie różnica w combo 1.0 i 1.1.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.