Wysłany: 2011-11-09, 13:01 Update sterowników graficznych 10.7.2 dla MacBook Pro
Apple wydało update sterowników graficznych do systemu 10.7.2 dla MacBooków Pro (2010-2011). Poprzednie sterowniki powodowały zawieszanie systemu, przestawały wyświetlać obraz na matrycy lub zewnętrznym monitorze. Nowe sterowniki powinny rozwiązać ten problem.
Cytat:
Firma Apple ustaliła, że niewielka liczba MacBooków Pro (15-calowych, połowa 2010 r.) może czasami zawieszać się lub przestać wyświetlać obraz na wbudowanym wyświetlaczu lub podłączonym monitorze zewnętrznym. W takiej sytuacji zanim zniknie obraz lub ekran stanie się czarny bądź szary może zostać wyświetlony komunikat z ostrzeżeniem o ponownym uruchomieniu. Problem dotyczy komputerów wyprodukowanych między kwietniem 2010 r. a lutym 2011 r.
Jak widać na załączonym obrazku, wymienione zostały WSZYSTKIE sterowniki video.
Aby zainstalować UPDATE należy zmienić identyfikację sprzętu na MacBookPro6,2.
Link do pobrania:
Kod:
http://support.apple.com/kb/DL1469
Link do pobrania instalatora ze ściągniętym zabezpieczeniem dla MacBookPro6,2 (można instalować na każdym Macu/Hacku z systemem >= 10.7.2)
I dalej error. Nie wiem dlaczego pisze Mac Pro w oknie "Ten Mac" a w raporcie systemowym MacBookPro6,1
W Chameleon Wizard wybieram MacBookPro6,1 natomiast nie do końca wiem co wybrać w "numer modelu" ponieważ nie ma tam nic dotyczącego 6,1 ..
Wiem wiem, już łatwiejszego sposobu na smbios chyba nie ma jak chameleon wizard.. No ale jednak mam problem
Od siebie mogę dodać, że ta aktualizacja całkowicie rozwiązała mój problem z artefaktami na Intelu HD3000. Jeśli więc ktoś miał podobny problem - polecam
_________________ Mac OS X Lion 10.7.3 Retail - Asus K53SV
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.