że projekt z jego strony jest zawieszony do końca roku i wraca zapewne do niego na początku tego roku, co by się potwierdziło bo na sorceforge został założony nowy projekt:
Kod:
http://sourceforge.net/projects/xpcefi-bootload/
Dla tych co chcą spróbować ostatniej wersji XPC, ti jest komplet potrzebny do odpalenia:
Dobrze że nie został zarzucony... szkoda by go było, a przeniesienie na sf powinno mu jedynie pomóc. Trzymam kciuki z ten projekt, dla mnie to najbardziej elegancki sposób na uruchomienie Mac OS X na PC.
Możesz uzasadnić Nam dlaczego Twoim zdaniem, w porównaniu do innych metod ?
Najkrócej pisząc... XPC jest tym co udaje Chameleon.
Elegancki - mam na myśli "koszerny"... nie koniecznie najlepszy i najłatwiejszy... ale to tak jak z dystrybucją i retail'em... wiadomo że z dystrybucją łatwo będzie, ale retail jest "koszerny".
Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-14, 23:15
Akurat w przypadku zestawienia Retaila i Dystrybucji, poza "koszernością" jest też spora liczba innych zalet, które sprawiają, że warto powalczyć z pierwszą opcją.
W przypadku XPC tych dodatkowych zalet nie widzę - oczywiście, w tym wypadku, wynika to z mojego mglistego pojęcia XPC Formalnie rozumiem, że tu jest pełna implementacja EFI, a Chameleon tylko podstawia dane potrzebne do odpalenia Mac OS X. Jednak czy dla użytkownika końcowego wnosi to jakąkolwiek różnicę w działaniu? Nie wiem.
Tak czy inaczej, dobrze, że jest jeszcze jakieś rozwiązania poza Chameleonem. Monopol w żadnym przypadku nie jest korzystny
Jest następna wersja Test13 - i bingo - pierwsza wersja od dłuuuugiego czasu która wystartowała mi i pokazała menu startowe. Niestety nie udało mi się odpalić OS X'a z niej, ale przynajmniej widzę działający bootloader, odnalezione dyski, mogę edytować wpisy smbios maszyny itp...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.