Wysłany: 2008-11-13, 08:52 propozycja dodania nowego dzialu
moze bytak zrobić podkategorię Snow Leopard w dziale 'Instalacja OSx86 ' ? , warto taki zrobić bo za kilkanascie miesiecy wyjdzie nowy system mac osx , a teraz jest juz któras wersja beta Snow Leoparda
//a obecnego Leoparda ma w 100% procentach działajacego i nie mam co sledzic na forum
_________________ Retail Lion 10.7.2 64 bit - Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111C/D (outof box)|GF 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne
Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Nie ma się co spieszyć ze Snow Leopardem. Jeszcze tak naprawdę nie wiadomo, jak i czy da się go zainstalować na PC. Są w prawdzie screeny zrobione przez Netkasa, ale one o niczym nie świadczą. Sytuacja ze Snow Leo jest analogiczna do tej jaka była przed premierą Leo (10.5). Ci którzy znają się na rzeczy do czasu premiery nic nie mówią ani nie prezentują w tym temacie by Apple nie wiedziało w jaki sposób świat hackintosha sobie poradzi z nowym systemem.
Jak dla mnie na taki dział jest za wcześnie, a gdybanie o tym systemie to raczej nadaje się do Hydeparku.
Może dodać temat odnośnie oprogramowania na maca. Od początku można go podzielić działami żeby nie robić bałaganu. Bez linków do oprogramowania, same tytuły, problemy z nimi związane i rozwiązania.
Dobry system potrzebuje dobrego softu. Przesiadając się z PC łatwiej będzie znaleźć odpowiedniki i sprawić prace na Hackintoshu przujemniejszą.
Ja jestem ZA. Bo obecnie gdzieś to się rozchodzi po innych kategoriach, a tak by było łatwej namierzyć zagadnienie. Proponowałby podkategorie odnośnie np: Tools, Video, Bezpieczeństwo, Emulacja, Gry, Office, itp.
Bez przesady nie rozmieniajmy się na drobne, może jeszcze klawiatury, myszki , pokaż swojego hamaca, i będziemy podobni do myapple. Zmieńmy nazwę na myhackintosh.pl
Już wielu użytkowników korzystających z MyApple twierdzi że poziom tego forum już spadł do poziomu bardzo niskiego że niżej się nieda. Także szkoda porównywać: osx86.org.pl i MyApple.pl:-)
Ja jestem za, jak najbardziej taki dział się przyda, trzeba popatrzeć na to z innej
strony, ze strony użytkowników Mac-ów. W poszukiwaniu rozwiązania problemu z jakimś programem
przeszukują internet, na MA nie znajdują rozwiązania, a osx86.org.pl tak! Przeglądając forum,
może zaciekawi ich temat Hacka, może mają już dość psującego się sprzęty Apple, i w końcu może zainstalują Leo na PC.
A to wszysko przez problem z jakimś programem
Tu nie chodzi o obecnych użytkowników Hacków, tylko głównie o przyciągnięcie nowych użytkowników Hacków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.