Witam wszystkich którzy tu zajrzeli. Postanowiłem założyć to forum właściwie tylko z jednego powodu, aby wszyscy fani Mac OS X na maszynach x86 mogli znaleźć miejsce dla siebie, gdzie mogą podyskutować o swojej pasji, wymienić doświadczenia, uzyskać poradę itd itp... Impulsem do stworzenia stało się "porzucenie" przez admina dotychczas odwiedzanego przeze mnie forum pod adresem osx86.pl i brak perspektyw na jego rozwój, a panujący bałagan zniechęcał coraz więcej osób łącznie ze mną. Mam nadzieję że to forum przypadnie wam do gustu i weźmiecie czynny udział w jego tworzeniu.
Jestem otwarty zawsze na sugestie i propozycje, a obecnie chciałbym wiedzieć jakie działy chcielibyście zobaczyć na forum.
Osoby czujące się na siłach podjęcia współpracy nad tworzeniem forum, proszę o kontakt ze mną.
Z tymi laptopami i podziałem na poszczególne modele to trochę nie bardzo. Nie mam nic przeciwko działowi laptopy, uważam, że to dobry pomysł, ale już sam podział na poszczególne modele jest poroniony. Dział rozrósł by się do ogromnych rozmiarów bo przecież modeli lapków jest jak "mrówków" . Może zamiast tego zrobić mały poradnik i tym którzy chcą kupić lapka i zainstalować OSX doradzić, które modele nie sprawiają wielu kłopotów z opisem metody instalacji i zastosowanej "dystrybucji".
Dział laptop to dobry pomysł. Sam stoję teraz przed zakupem czegoś co pociągnie leo bez problemów wraz z osprzętem dodatkowym jak wi-fi, kamerka itp z czym są problemy niestety.
Z drugiej strony jest dział Pozostały sprzęt.
Ale:
- jak będą pytać o np. grafikę do lapka to mogą w dziale karty graficzne i w końcu porobi się bałagan,
- jak będą pytać w dziale Pozostały sprzęt również o grafikę to też porobi się bałagan
- jak będą pytać o wszystko w dziale laptop to też będzie bałagan
Idealnie było by podzielić HARDWARE najpierw na LAPTOP/DESKTOP a potem na poszczególne działy.
Rozumiem Twoje dylematy amiga, zastanawiam się nad podziałem działów technicznych od początku i niestety na razie nie widzę idealnego... Mimo wszystko nie widzę wydzielania działów dla VGA laptopów i desktopów, bo poza specyficznymi modelami wszędzie są na dobrą sprawę te same karty.
Z czasem działy forum same się rozwiną - byle by był administrator
O to możesz być spokojny
Przypominam, że zbieram ekipę osób które chciały by pomóc w tworzeniu i funkcjonowaniu forum. Jeśli uważasz że podołasz tematowi, to zgłoś się do mnie.
Myślę że dobrze by było oddzielić Intela od AMD,
i przydało by się zmienić wizualnie forum teraz wygląda mało ciekawie, w necie można znaleźć darmowe skiny do tego typu forum, a to z pewnością przyciągnęłoby nowych użytkowników. Kod:
np. tu są darmowe skiny,
Kod:
http://theme4u.pl/
No i ostatnia rzecz, dlaczego zwykli użytkownicy nie mogą zmieniać rozmiarów i kolorów czcionek swoich podpisów?
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.