Wysłany: 2011-12-07, 00:09 Mac Mini - limitowana seria Discovery - podrasowany
Mam do sprzedania limitowaną wersję Mac'a Mini 1,1 z grawerowanym logo Discovery na przedniej ściance.
Parametry:
CPU: Core 2 Duo 2.0GHz (standardowo było Core Solo 1,5GHz)
RAM: 2GB DDR2 667MHz (standardowo było 512MB 533MHz)
HDD: 250GB 7200rpm (standardowo była 60GB 4200rpm)
VGA: Intel GMA950
Pilot IR, Wifi, BT itp itd...
Maczek podrasowany porządnie, został wymieniony w nim CPU z Core Solo 1,5 na Core 2 Duo 2GHz, Ram z 512MB na 2GB, oraz dysk 60GB na 250GB 7200k. Sprzęt używałem w salonie do oglądania filmów, stan nienaganny, możliwe jedynie ślady zakurzenia. Mam cały fabryczny zestaw z jakim był wypuszczony, pilot, pudełko, papiery, gwarancje... dla purystów mam nawet wszystkie skrętki od kabelków, oraz dodatkowe drugie zewnętrzne szare pudełko zabezpieczające wewnętrzne na czas transportu, po prostu absolutnie cały komplet. Pod snow leopardem chodzi doskonale. Jak ktoś szuka niewielkiego, cichego, pobierającego zaledwie 24W (zmierzone zużycie) podczas pracy w desktopie komputera, to powinien zainteresować się nim.
Więcej szczegółów na PW. Fotki wkrótce.
Dla forumowiczów wysyłka gratis. OS X będzie postawiony na czysto w sposób jakby nigdy nie był wyjęty z pudełka, komputer uruchomi się z filmikiem i kreatorem tworzenia nowego konta.
EDIT: Do końca tygodnia (18 grudnia) zestaw w cenie 1270zł i gratis dorzucam Wireless Optical Desktop 700 Microsoftu (Mysz + Klawiatura).
Tak, to pierwsza edycja Mac Mini - pierwszy model na intelu. Wcześniejsze Mac Mini na PowerPC miały oznaczenie PowerMac.
Pokładowa GMA950 chodzi bardzo dobrze pod Snow Leopardem, dużo lepiej niż pod Tigerem/Leopardem.
EDIT: Do końca tygodnia (18 grudnia) zestaw w cenie 1270zł i gratis dorzucam Wireless Optical Desktop 700 Microsoftu (Mysz + Klawiatura).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.