Sprzęt bardzo podatny na instalację Mac OS. Dzięki własnej determinacji oraz pomocy osób z tego forum został postawiony zarówno Snow Leopard jak i Lion w praktycznie 100% sprawności.
Działa :
-Kamera
-Dzwięk (regulacja volume z funkcyjnych, wbudowany mikrofon rownież)
-Regulacja podświetlania matrycy z funkcyjnych
-Pełne odpalenie grafiki (działa wyjscie d-sub oraz hdmi, brak dzwięku po HDMI)
-Funkcja sleep
-Klawiatura/touchpad z funkcją two finger scroll
-WiFi widziane jako AirPort Extreme
-Bluetooth (OOTB)
-Klawiatura numeryczna działa połowicznie (klawisze działają z przyciśniętym Fn natomiast klawisz "5" z numerycznej działa bez Fn <- problem znany w Samsungach z Mac OS X <- insanelymac.com
W kompie zagościł kilka miesięcy temu nowy dysk twardy 320gb który jest jeszcze na gwarancji (papiery są).
Kupującemu jestem w stanie pomóc w instalacji Mac OS X w cenie zakupu komputera, a wręcz nawet przygotować zainstalowaną wersję z instrukcjami jak postępować po ewentualnej aktualizacji. Podmiana kextów sprowadza się do minimum (dzwięk) oraz obsługa baterii. Problem stanowi tutaj legalność sprzedaży kompa z zainstalowanym Mac OS'em. Należy posiadać oryginalny nośnik... Ja swojego nie sprzedaje ponieważ będzie mi potrzebny. Dodatkowo do zestawu płytka RecoveryDVD z Windows 7.
Komputer w stanie wizłalnym dobrym. Posiada standardowe ślady użytkowania ( mało widoczne ). Posiada również dosyć nie sprawny napęd DVD, nie będę nic zatajał w bawełnę owijał - często nie lubi się z płytami i odmawia odczytu Koszt nowego napędu na SATA w granicach 89zł...
Matryca igła, bez zarysowań, przebarwień etc...
Na komputer udzielana jest gwarancja 15 dniowa (czas przetestowania) oraz jak wspomniałem pomoc nieodpłatna w konfiguracji Mac OS X. Jedynie zastanawiam się jak zrewanżować się pomocnym osobą z forum ponieważ bez Was komp nie miałby tak dużej funkcjonalności...
Nie przetestowana jest karta LAN : Marvell Yukon 88E8059 PCI-E Gigabit Ethernet natomiast z tego co czytałem jej odpalenie nie stanowi również problemu.
Kończąc, komp sprzedawany jest ponieważ mam okazję kupić dosyć ciekawego nowego lapka z równie fajna konfiguracja tzw vaniliow'a inaczej jeszcze długo by mi sprawiał radość
Cena jaka mnie interesuje to 1400zł do drobnej negocjacji... tutaj możemu się dogadać ponieważ mogę oddać mojego pendriva "ratunkowego" z którego można przywrócić pełną instalkę 10.6.8 na zasadzie obrazu systemu.
Kontakt : sinoseven@gazeta.pl - ewentualnie PW na forum jednak maile czytam znacznie częściej.
P.S. Na Lapku z powodzeniem działa Lion jak i Snow Leopard jednak ja .. i nie tylko ja przeglądając forum zalecam pozostanie jeszcze trochę na 10.6.8 - Lion wydaje się być na chwilę obecną trochę ospały.
Kupujący z okolic Śląska -> Katowice, Bytom, Gliwice, Zabrze, Tarnowskie Góry, Piekary Śląskie ... mogę osobiście dojechać i pomóc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.