Forum OSx86 - instalacja Mac OS X na PC Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Samsung r580 - sprzedam.
sinoseven

Wysłany: 2011-11-23, 10:11   Samsung r580 - sprzedam.

Witam !

Mam do sprzedania Samsunga R580 :

Samsung r580
DualCore Intel Core i3 330M, 2133 MHz (16 x 133)
- x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2
Intel Ibex Peak-M HM55
NVIDIA GeForce 310M -512MB
Realtek ALC269 @ Intel Ibex Peak PCH - High Definition Audio Controller
Atheros AR9285 802.11b/g/n Wireless Network Adapter / Marvell Yukon 88E8059 PCI-E Gigabit Ethernet
RAM : 3GB

Sprzęt bardzo podatny na instalację Mac OS. Dzięki własnej determinacji oraz pomocy osób z tego forum został postawiony zarówno Snow Leopard jak i Lion w praktycznie 100% sprawności.

Działa :
-Kamera
-Dzwięk (regulacja volume z funkcyjnych, wbudowany mikrofon rownież)
-Regulacja podświetlania matrycy z funkcyjnych
-Pełne odpalenie grafiki (działa wyjscie d-sub oraz hdmi, brak dzwięku po HDMI)
-Funkcja sleep
-Klawiatura/touchpad z funkcją two finger scroll
-WiFi widziane jako AirPort Extreme
-Bluetooth (OOTB)
-Klawiatura numeryczna działa połowicznie (klawisze działają z przyciśniętym Fn natomiast klawisz "5" z numerycznej działa bez Fn <- problem znany w Samsungach z Mac OS X <- insanelymac.com

W kompie zagościł kilka miesięcy temu nowy dysk twardy 320gb który jest jeszcze na gwarancji (papiery są).
Kupującemu jestem w stanie pomóc w instalacji Mac OS X w cenie zakupu komputera, a wręcz nawet przygotować zainstalowaną wersję z instrukcjami jak postępować po ewentualnej aktualizacji. Podmiana kextów sprowadza się do minimum (dzwięk) oraz obsługa baterii. Problem stanowi tutaj legalność sprzedaży kompa z zainstalowanym Mac OS'em. Należy posiadać oryginalny nośnik... :) Ja swojego nie sprzedaje ponieważ będzie mi potrzebny. Dodatkowo do zestawu płytka RecoveryDVD z Windows 7.

Komputer w stanie wizłalnym dobrym. Posiada standardowe ślady użytkowania ( mało widoczne ). Posiada również dosyć nie sprawny napęd DVD, nie będę nic zatajał w bawełnę owijał - często nie lubi się z płytami i odmawia odczytu :/ Koszt nowego napędu na SATA w granicach 89zł...
Matryca igła, bez zarysowań, przebarwień etc...

Na komputer udzielana jest gwarancja 15 dniowa (czas przetestowania) oraz jak wspomniałem pomoc nieodpłatna w konfiguracji Mac OS X. Jedynie zastanawiam się jak zrewanżować się pomocnym osobą z forum ponieważ bez Was komp nie miałby tak dużej funkcjonalności...

Nie przetestowana jest karta LAN : Marvell Yukon 88E8059 PCI-E Gigabit Ethernet natomiast z tego co czytałem jej odpalenie nie stanowi również problemu.

Kończąc, komp sprzedawany jest ponieważ mam okazję kupić dosyć ciekawego nowego lapka z równie fajna konfiguracja tzw vaniliow'a inaczej jeszcze długo by mi sprawiał radość :)

Cena jaka mnie interesuje to 1400zł do drobnej negocjacji... tutaj możemu się dogadać ponieważ mogę oddać mojego pendriva "ratunkowego" z którego można przywrócić pełną instalkę 10.6.8 na zasadzie obrazu systemu.

Kontakt : sinoseven@gazeta.pl - ewentualnie PW na forum jednak maile czytam znacznie częściej.

P.S. Na Lapku z powodzeniem działa Lion jak i Snow Leopard jednak ja .. i nie tylko ja przeglądając forum zalecam pozostanie jeszcze trochę na 10.6.8 - Lion wydaje się być na chwilę obecną trochę ospały.

Kupujący z okolic Śląska -> Katowice, Bytom, Gliwice, Zabrze, Tarnowskie Góry, Piekary Śląskie ... mogę osobiście dojechać i pomóc.

Odpowiedz do tematu