Potrzebuje informatyka z warszawy ktoremu bede mogl powierzyc swoj komputer w celu postawienia sytemu OSX wraz z windowsem na 1 dysku na 2 oddzielnych partycjach
Os X 10.5.6 iPC normalnie u mnie wstaje ale nie jestem wstanie sobie poradzic z Kexami mimo iz szukalem ich 2 dni
MNie wiem tez jak poslugiwac sie termianlem i stad moja prozba.
Wertuje forum juz 2 tydzien po pare godzin dziennie i bez efektu :( dlatego zwracam sie z prozba kogos kto bylby mi w stanie pomoc za jakas oplata.
Kontakt 723691446 lub gg 2999030
sprzet jaki posiadam:
Procek Intel core 2 quad Q8400 2.66GHz
Plyta Glowna Gigabyte EP45-UD3LR
Grafa Palit Geforce 9800GT 512 MB 256 Bit DDR3
Dysk Samsung 500GB Sata
Naped DVD bez nagrywarki SATA
Prosze bardzo o pomoc i Admina aby nie usuwal tego topicu bo poporstu juz nie wiem co robic.
Z Gory Dziekuje
nie jestem wstanie sobie poradzic z Kexami mimo iz szukalem ich 2 dni
Z kextami do czego?
Jeżeli do karty graficznej to w przypadku kart nVidia jedyne co potrzebujesz to EFI_Studio, który wygeneruje EFI_String, który umieścisz w pliku com.apple.Boot.plist w postaci:
Kod:
<key>device-properties</key>
<string>tutaj efi_string wygenerowany przez efi_studio</string>
Plik com.apple.Boot.plist standardowo znajduje się w /Extra po instalacji Chameleona 2.
Jeżeli chodzi o dwa systemy na jednym dysku to stosowny opis znajdziesz na forum, ale...
1. Przygotowanie dysku , 2 partycje - narzędzie np.Gparted, w przypadku gdy instalujesz dystrybucję, dysk może być MBR, format partycji dla Mac to FAT32.
2. Jako pierwszy instalujesz Win ( można oczywiście i odwrotnie, ale bedąc świadomym skutków) potem Mac OS z Chameleonem, który nadpisze sektor startowy dysku i umożliwi start Win i Mac.
Nie wiem czy to takie proste w przypadku XP, ale w Win7 tak to właśnie wygląda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.