Właśnie nastała chwila, w której się poddałem. Nie mam już sił do instalacji, coś robię źle ale nikt nie potrafi wytłumaczyć co i gdzie dlatego piszę tu..być może ktoś byłby tak uprzejmy i podjął by się instalacji na moim laptopie, oczywiście za jakieś rozsądne pieniądze
mój komputer:
1.Asus N73Jf
2.Intel Core i5 450M @ 2.40GHz, SSE (1,2,3,3s,4.1,4.2)
3.Intel(R) 5 Series 4 Port SATA AHCI Controller, HM55
4. ---
5.nVidia GeForce GT 425M 1GB; Intel HD Graphics
6.Realtek ALC269
7.Atheros AR8131
8.Atheros AR9285 Wireless Network Adapter
9.HL-DT-ST DVDRAM GT32N, ST9500325AS SATA
10. Mysz USB, klawiatura w laptopie.
Obecnie na dysku jest ubuntu ale jest to chwilowe i może być całkowicie usunięte.
Ja jestem z Bytomia, ale dojazd do Gliwic, Zabrza, Rudy Śląskiej, Chorzowa, Katowic, Tarnowskich Gór (i innych po wcześniejszym umówieniu) nie stanowi dla mnie problemu
Zależy mi na odpaleniu Snow Leo lub Liona (jeżeli da rade i ma to jakiś sens).
Tu leży Twój problem. Osobiście nie słyszałem, żeby komuś udało się dogadać z optimusem pod OS X... Ewentualnie ruszyć integrę.
Nie wiem, czy jest sens wykładać kasę
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
Grafika do odpalenia prawdopodobnie od 10.6.8 (chodź tu nie jestem pewien GT 435m ruszyła na DP4 na GE)natomiast na Snow były problemy
ale zupełnie nie wiem co to znaczy..
W wolnym tłumaczeniu, ktoś odpalił grafikę GT 435m na Lionie Developer Preview 4 za pomocą samego Graphic Enablera, natomiast miał problemy z odpaleniem tego pod Snow'em.
Na twoim miejscu jeśli interesuje cię te system i jesteś w stanie poświecić wiecej czasu , nie zastanawiałbym się ani minuty tylko brał się za lektury z forum dotyczące podstaw osx86 i instalował retaila.
Zapłacisz komuś za instalacje systemu ,nie daj wysypie ci się po jakimś czasie i nie będziesz sobie mógł poradzić z drobną błachostką i co wtedy.Proponuje zacząć zabawę od retaila 10.6.3 i update do 10.6.8 jeśli będą jakieś problemy z grafiką to za pomocą Snow'a przygotować obraz Liona i dalej próbować.
no ja rozumiem, ale właśnie z aktualizacją jest największy problem..tzn retaila miałem zainstalowanego ale właśnie przy aktualizacji wysypuje się. Opisałem to w tym temacie na samym końcu http://forum.osx86.org.pl...j-vt5116,15.htm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.