Witam przymierzam się do zakupu komputera do celów multimedialnych (głównie obróbka dźwięku). Fajnie gdyby działał on na najnowszym MacOSX-ie. (retail z możliwością aktualizacji).
Przeglądając zgodny sprzęt przymierzam się do zakupu:
1. Procesor I7-2600K [4x3,4Ghz]
2. Płyta główna: Myślałem o P7H55D - M EVO, ale odstraszają mnie trochę dwa sloty PCI (na plus wyjścia video).
3. 4*4GB ram
4. Karta Grafiki: Myślałem o zintegrowanej w płycie (P7H55D - M Evo). Ew. w grę w chodzi jakaś wydajna pasywna karta, która da możliwość płynnej pracy na dwóch monitorach w FullHD.
Ostatecznie może być standardowa, ale wydajna z wiatraczkiem
5. Dysk 1-2 TB Sata (ważne żeby był szybki, ale jednak talerzowy, zakup SDD w przyszłości)
Jestem z Warszawy i chciałbym zlecić komuś postawienie MacOSX na tej konfiguracji (z ew. opisami, aby móc odtworzyć instalację w razie np. wymiany dysku). Komputer nie jest jeszcze kupiony (więc możliwe są ew. korekty i rady).
Proszę o kontakt, ofertę cenową usługi instalacji w poniższym wątku, bądź na maila: rafal.sadkowski <malpeczka> gmail.com
_________________ Sony VAIO VPC-F11M1E Intel Core i5Quad-Core i5-520M GF310M - Instalator uruchamia się z opcją cpus=8, busratio=18 jednak po restarcie staje na opcji Start Darwin.
Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-22, 14:37
plejboj napisał/a:
Myślałem o zintegrowanej w płycie (P7H55D - M Evo).
Ta płyta nie posiada zintegrowanej grafiki. Ma tylko możliwość obsłużenia grafiki zintegrowanej w CPU (która i tak nie działa pod OSX).
Ogólnie polecam skorzystanie z któregoś z sugerowanych zestawów w tym dziale:
http://forum.osx86.org.pl...-osx86-vf26.htm
Lub zdanie się na kogoś, kto wie jak się składa PC, aby nie wpakować się w kupienie elementów, któych razem nawet nie ma jak złożyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.