Jako że to moj pierwszy post na tym forum pragnę wszystkich powitać:)
Ostatnio staję przed problemem posiadania komputera z systemem Mac Os. Chciałem zapytać czy posiadana przeze mnie konfiguracja nadaje się do instalacji a jeżeli nie to co jest konieczne do zmiany. Nie znalazłem na forum informacji n.t. mojej płyty głównej ( pewnie dla tego że jest taka świetna;) ) a jedynie szczątkowe informacje na temat poszczególnych komponentów dlatego postanowiłem napisać post.
1. ASRock X58 Extreme
2. Intel i7 950 @ 3.00 GHz
3. ICH10R
4. na płycie jest raid i jest mi w sumie niezbędny.
5. Gigabyte GeForce GTX460 1 GB
6. Realtek ALC890 ( nie jest używany - używam zewnętrzny interface audio na usb 2.0 )
7. Realtek 8168D/8111D Gigabyte Adapter
8. ---
9. Nagrywarka LG GH20LS10, do instalacji planuję użyć osobnego dysku
10. klawiatura i mysz Logitech na usb.
mam nadzieję ze w konfiguracji podałem wszystkie niezbędne informacje zgodnie z zaleceniami.
Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na dobre wieści od znawców tematu
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-11-06, 21:39
Sprzęt kompatybilny i do zrobienia na wypasie. Lipa jest tylko z RAIDem. Musiałbyś mieć dedykowany kontroler, który pracuje pod Mac OS X (np LSI 3ware 9650/9690/9750).
Jak płyta główna nie jest pod Sandy Bridge to biosu nie trzeba modyfikować. Oswaldini siedzi w temacie bo robił ASRock'i. Zacznij czytać poradniki, dział o DSTD i do dzieła
wszystko przygotowałem i przy instalacji wyskoczył komunikat że system nie może być zainstalowany na tym komputerze. Poszukałem w necie i podobno mam jakiś dziwny obraz płyty... podobno nie retail. Można jeszcze kupić snowa w ispocie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.