Witam. Usiłuję zainstalować SL ale napotkałem na problem którego nie znalazłem na forum. Pod koniec wgrywania instalatora system zatrzymuje się na ekranie takim jak w załączniku. Wyłączyłem już kartę sieciową bo jest tam napisane coś o karcie ale nie pomogło. Korzystałem wcześniej z innego płyty instalacyjnej i przechodził to ale potem informował mnie że system nie może być zainstalowany na tym komputerze co sugeruje że to nie był retail.
Może ktoś z Was będzie wiedział co z tym fantem zrobić
p.s.
podaję przy okazji jeszcze raz moją konfigurację:
1. ASRock X58 Extreme
2. Intel i7 950 @ 3.00 GHz
3. ICH10R
4. na płycie jest raid i jest mi w sumie niezbędny.
5. Gigabyte GeForce GTX460 1 GB
6. Realtek ALC890 ( nie jest używany - używam zewnętrzny interface audio na usb 2.0 )
7. Realtek 8168D/8111D Gigabyte Adapter
8. ---
9. Nagrywarka LG GH20LS10, do instalacji planuję użyć osobnego dysku
10. klawiatura i mysz Logitech na usb.
Na screenie widać, że panikuje Ci voodooHDA (kext od dzwięku). On ma tendencje do robienia losowego KP. Proponuje spróbować kilka razy, może się nie wysypie.
VoodooHDA nie jest potrzebne do instalacji, więc jeśli nie odpali za którymś razem, to po prostu użyj BootCD bez tego kexta.
Możesz spróbować użyć UniBootX'a dla P7P55 - oczywiście tylko jako BootCD:
http://forum.osx86.org.pl...ootx-vt3355.htm
Uruchom się może z iBoota, to jedyny bootCD pod którym mi odpalało klawisze w USB.. i dalej wedle wskazówek.
Odpalało Ci kalwę, dlatego, że jak większość Gigafail'i, potrzebują one na BootCD stare kexty do USB, a taki śmietnik znajdziesz jedynie na iBoocie... ASRock jest na biosach AMI, a z nimi nie powinno być problemów z usb.
usb chyba działa bo mogę wpisywać parametry w bootx ale w dalszym ciągu nie chce się ładować... ściągnąłem tą wersję dla asusa i tam jeszcze wcześniej się wiesza
oki czyli jest temat w płytach głównych a w sumie nie wiadomo czy to nie kwestia grafiki. BTW
na iBoot też nie działa.... dla odmiany wyskakuje screen z namalowanym wyłącznikiem i informacją o potrzebie restartu systemu... HELP!!
porty zmieniałem bo miałem 2 monitory wpięte na początku. w sumie to jest tylko jedno ale... jak go instalowałem nie z retaila tylko z płyty z systemem do konkretnego maca to poszedł dalej tylko wyświetlił pozniej informacje ze nie może być zainstalowany na tym kompie ale już w trybie graficznym.... dziwne że na tamtym ruszyła
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.