jak na razie "śmiga" tu Leopard 10.5.8 (distro) ale bardziej interesował by mnie Snow (z płyty retail) na tym kompie, karte sięciową mam pod PCI (chyba jakies Realtek ale nie mam na 100% pewności, w każdym razie działa OOB, zintegrowana karta dźwiękowa jest chyba na magistrali USB bo też działa).
Z tego co sie zorientowałem to nawcom zrobił kernel pod 10.6.8 oraz swoje bootcd (jakis zestaw kextów m.in. do ACPI też daje bo bez tego to nawet 10.5.6 na tym kompie sie nie uruchomił), tylko nie wiem jakich niespodzianek mogę sie spodziewać?
no nie jest ale sie pytam jak go ukompatybilnić
kiedyś próbowałem distro Hazard'a SL (chyba 10.6.6) i niby poszło ale non-stop KP bo Marvin AMD utility nie dał rady wszystkiego "spatchować" ;]
Raczej żadnych. Instalacja Retaila 10.6.3 przy użyciu Nawcom ModCD, potem aktualizacja i (bez restartu po aktualizacji!), wgranie legacy kernela 10.8, restart i wszystko powinno śmigać.
_________________ eMachines E730G (MBP8,2) | i5-430M | 2GB RAM DDR3 | HDD 320GB | Radeon HD5470 512MB | Atheros AR9287 | Win Vista SP2 & Kubuntu 11.10
Gigabyte GA-K8VT800 Pro (iMac7,1) | Sempron 2600+ | 1GB RAM DDR | HDD 40GB/60GB | Radeon 9200 128MB | Win XP SP3/OS X 10.5.8
Modyfikuję framebuffery ATI Pisać w razie potrzeby.
Piszę poprawnie po polsku!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.