1. Płyta gł. ASUS P5B
2. Procek DualCore Intel Core 2 Duo E6400, 2200 MHz (8 x 275) [x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3]
3. Southbridge Intel 82801HB ICH8
4. "dodatkowy kontroler napędów " nie wiem jak to znaleźć..
5. Grafa Quadro FX 560 [NVidia]
6. Dźwiękówa Asus P5B AD1988A [zintegrowana raczej]
7. Sieciówka 3Com EtherLink 10/100 PCI For Complete PC Management NIC (3C905C-TX)
8. Napędy mam raczej podłączone przez SATA (ustawione na AHCI) a partycje mam 3 podstawowe, C z Windowsem 7, D na programy i E pustą.
9. Myszka USB i klawa PS/2
I teraz moje pytania:
1. Czy mój sprzęt będzie bezproblemowo chodził na Mac'u? A jeśli tak to:
- który system wgrać? (osobiście chciałbym Liona, w końcu najnowszy )
- jaki jest najłatwiejszy sposób na wgranie tak abym mógł spokojnie korzystać z obu systemów? (Win7+Mac)
Więcej pytań na razie nie mam, z góry dzięki za pomoc
[ Komentarz dodany przez: oswaldini: 2011-11-26, 15:45 ]
Proszę zapoznać się z podstawami, obsługą forum i regulaminem ! Temat poprawiony i przeniseiony.
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-11-26, 15:47
Rabbhat napisał/a:
1. Czy mój sprzęt będzie bezproblemowo chodził na Mac'u? A jeśli tak to:
Sprzęt dobry pod Mac OS X. Wszystko jest do odpalenia.
Rabbhat napisał/a:
- który system wgrać? (osobiście chciałbym Liona, w końcu najnowszy )
Zdecydowanie Snow. Lion to kicha. najnowszy nie znaczy najlepszy. U nas 90% administracji zostało na Snowie.
Rabbhat napisał/a:
- jaki jest najłatwiejszy sposób na wgranie tak abym mógł spokojnie korzystać z obu systemów? (Win7+Mac)
Jest. Wystarczy zainstalować Mac OS X i po wgraniu chameleona (bootloader) ustawić dysk z Maciem na bootowalny. Będzie ładne graficzne okienko wyboru systemów do uruchomienia.
@oswaldini a zaproponowałbyś mi najlepszą wersję 10.6 na mojego kompa?
I jeśli możesz to jakiś poradnik jak instalować ale taki żebym nie potrzebował drugiego kompa z MacOSX? jedyne co mam to Pendrive 4GB i zwykłe płyty DVD :|
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-11-26, 15:54
Rabbhat, przejrzyj łaskawie forum, a natkniesz sie na duży poradnik jak zainstalowac Snowa.
Ehh dobra, żeby nie było, że jesteśmy nie uprzejmi: http://forum.osx86.org.pl...otcd-vt2646.htm
Zanim zaczniesz zadawać kolejne pytania, na które są odpowiedzi to nie licz na odpowiedź od kogokolwiek. Zapoznaj sie z zawartością forum. Wszystko podzielone jest na odpowiednie działy.
EDIT: tylko i wyłącznie retail, nie żadne distro. DVD-DL to koszt 2-6zł jeśli już musisz go używać...
Ok, wielkie dzięki i przepraszam za pytania, będę już wiedzieć na przyszlość
piwko leci
Odpisz na PW
[ Dodano: 2011-11-26, 20:07 ]
coś na pw nie odzywasz się to daje pytanie tu:
w tamtym sposobie na instalacje jest wymagany cytujac: "Pusty dysk SATA (ew. dysk ATA w trybie Master)"
a ja wlasnie nie moge za bardzo teraz formatowac itp.. mam partycje podstawowe z win7 i dysk SATA.. da sie to jakos obejsc?
a jak potem zainstaluje juz to mozna normalnie update'owac do 10.6.8 plikiem .dmg ze str Apple?
Jeśli nie robiłeś nigdy instalacji OS X to lepiej zorganizuj sobie pusty dysk... przynajmniej nie będziesz miał ryzyka uwalenia danych.
Rabbhat napisał/a:
a jak potem zainstaluje juz to mozna normalnie update'owac do 10.6.8 plikiem .dmg ze str Apple?
Porządnie postawionego Retail'a możesz aktualizować przez dmg, czy SU... najwyżej padnie dźwięk, ale jak wiesz jak stawiać system to i z przywróceniem dźwięku poradzisz sobie w parę sekund, bo wiesz co i jak działa...
No niby już ogarnąłem trochę te komendy terminala itp. , próbowałem też już wgrywać Liona lecz jakiś głupi błąd z plikiem .playlist wyskakiwał.. Chyba sobie poradzę, dzięki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.