Całość okazała się bardzo łatwym materiałem na hackintosha. Bez problemu udało się postawić na tym Snow'a przy użyciu mojego standardowego BootCD (z TEGO wątku).
Jest to o tyle zaskakujące, że w Biosie są Aliasy - zrzut pod Ubuntu:
Kod:
Scope (_PR)
{
Processor (P001, 0x01, 0x00000810, 0x06) {}
Alias (P001, CPU1)
Processor (P002, 0x02, 0x00000000, 0x00) {}
Alias (P002, CPU2)
Processor (P003, 0x03, 0x00000000, 0x00) {}
Alias (P003, CPU3)
Processor (P004, 0x04, 0x00000000, 0x00) {}
Alias (P004, CPU4)
}
Nie mam bladego pojęcia dlaczego, ale zupełnie to nie przeszkadzało w instalacji bez podłożonego dsdt.aml.
A dalej, wszystkie komponenty są już dobrze rozpracowane i nie było żadnego problemu. LAN to ten sam układ, ktory występuje w P5Q PRO, a audio można odpalić np. VoodooHDA. Peryferia na PS2 działają bezproblemowo z VoodooPS2Controller'em. Nie ma problemów z USB czy Sleep'em.
Jednak nie jest to hackintosh idealny. Największa wada to brak AHCI (częsty w płytach z ICH7).
Nie udało mi się też uruchomić Power Managentu. Ale miałem czas tylko na najbardziej standardowe poporawki w DSDT, przy których pełen sukces zdarza się raczej rzadko.
Załączam zestaw kextów, których użyłem, oraz lekko podrasowane DSDT.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC x86. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.