Witam,
chciałbym postawić Leoparda na moim juz dość archaicznym pececie, na wi-fi mi nie zależy, wiem że karta graficzna do wymiany (ale na jaką?).
Podstawowa specyfikacja:
1.Intell Pentium 4 CPU 3.00GHz 630, Socket 775 LGA, MMX SSE (1,2,3)
2.Asus P5WD2, chipset Intel i955x, southbridge Intel 8280 1 GB (ICH7/R)
3.DDR2 4 GB
4.Radeon X550
5.RME HSDPA 9632 (audio)
6.Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI
7.Seagate ST3250834AS SATA, Seagate ST3320620ONS SATA, DWC WD20EARS-00S8B1 SATA
8.Dyski CD ATAPI DVD A DH20A3H
9.Klawiatura i mysz Logitech USB
Proszę się o zapoznanie i poprawienie postu, inaczej poleci do kosza:
http://forum.osx86.org.pl...kowa-vt5156.htm
Nie mniej z tego co napisałeś, jak wymienisz CPU i VGA na kompatybilną to i Lion'a jest szansa postawić, o ile faktycznie masz ICH7R.
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-10-19, 12:42
Zmieniłem dział i tytuł. Jeżeli mocno budżetowa karta to 8400GS, coś lepszego to 9400GT. Procek - jakiś najtańszy Core 2 Duo. Ogólnie bardzo mały wkład finansowy.
dzięki za przeprowadzkę,
rozumiem, że może być karta np. Asus GeForce 8400GS 512MB DDR2 (64bit). Na zdjęciu widziałem, żę ma radiator, a nie wiatrak co jest dla mnie dużym plusem.
Czy ta karta pod Leo będzie obsługiwała dwa monitory? Czy konieczna jest wymiana procesora ? Kiedyś zainstalowałem Leo na tym sprzęcie, oczywiście tylko w trybie graficznym Vesa.
Nie mniej z tego co napisałeś, jak wymienisz CPU i VGA na kompatybilną to i Lion'a jest szansa postawić, o ile faktycznie masz ICH7R.
Bzdury wypisujesz 314TeR, ta mobo nie obsłuży Core2, a jedynie Pentium 4. Pozostaje Ci właściwie tylko zabawa z zmodyfikowanym kernelem, ale VGA trzeba zmienić na coś kompatybilnego. Przy odrobinie szczęście można postawić Leopard'a lub Snow.
PS Ostatnie ostrzeżenie, jak nie przeczytasz wątku do którego dostałeś link i nie poprawisz porządnie pierwszego postu, to wątek leci do kosza.
miło mi, że koledzy intelektualiści tak się tutaj bawią, ale żeby już zakończyć ten post; czy ta karta graficzna, która wymieniłem jak wyżej spełnia warunki i jak rozumiem procesora nie ruszać, dzięki
Z 9400GT raczej nie powinno być kłopotu, acz zawsze zależy jaki masz zestaw wyjść... najlepiej się spisują 2xDVI, a potem DVi + VGA. W najgorszym wypadku powinna wystarczyć podanie NVCAP.
Ponoć są m modele P4 które działają na niezmodyfikowaym kernelu, ale nigdy nie drążyłem tematu i nie szukałem które i czy faktycznie działają. Musiałbyś rozeznać się, ale nie spodziewaj się że to będzie prawdą... Na Twoim miejscu poszukał bym innej płyty głównej i zmienił płytę, cpu i VGA. Wtedy zaoszczędzisz sobie wiele problemów z instalacją i od razu mógłbyś instalować retail'a, np:
potrafię czytać jak najbardziej i to od bardzo dawna, chodzi mi o ten konkretny model karty GAINWARD 9400GT 1GB DDR2/128B HDMI
[ Dodano: 2011-10-20, 12:23 ]
akurat ta karta ma 1X DVI, 1X D-SUB oraz HDMI, co do płyty głównej to dobry pomysł, ale 1.chciałem złożyć wypasionego kompa, lecz na razie odpuściłem temat z powodów finansowych 2.o ile wymiana twardych dysków, napędów CD, pamięci czy kart graficznych nie stanowi dla mnie problemu, to wymiana mobo... no nie wiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.