Wysłany: 2010-08-07, 20:27 ASUS RAMPAGE II GENE +iAtkos v7
Witam,
dziś cały dzionek próbuje postawić iAtkosa v7, wspierając się i czytając wciąż forum i różne tematy. Postanowiłem napisać po raz kolejny, może ktoś mi coś w tym temacie pomoże, choćby to że ktoś napisze że nie ma możliwości przy tej konfiguracji.
Próbowałem się wspierać tym poradnikiem TU. Na wcześniejszego posta którego napisałem kilka msc temu ktoś mi odpisał że na 100% jest problem z kartą ATI 5770 jednak tutaj przeczytałem że są już kexty.
Moja skrzynka:
Procesor: Intel Core i7-930 /2.8GHz, 4.8 GT/s, 8MB, LGA1366, 45nm
Płyta główna: Asus Rampage II GENE /intel X58
BIOS Version 1104 Data BIOS'u systemowego 12/30/09 Data BIOS'u wideo 01/14/10
Pamięć RAM: A-Data 4GB (2x4GB) 2000MHz CL9 Xtreme Series
Karta graficzna: Asus Radeon HD5770 CuCore 1024MB DDR5 /128bit/ DVI/HDMI
Karta sieciowa TP-LINK 150Mbps Wireless Lite-N Adapter
Gryzoń A4TECH X-710
Klawiatura przewodowa
System: Windows 7 x64
Nie wiem czy jest jakiś sens się męczyć, ale jak ktoś pomoże i chętnie się pomęczy ze mną to próbował bym dalej.
Udało mi się zrobić tylko tyle, iż podzieliłem dysk na 2 partycje GUID.
Instalacja przebiegła bez kłopotu, jednak system nie wstaje.
Instaluje OS na osobnym dysku, na innym mam win7 x64 z postawionym MacDrive jednak na czas instalacji był odpięty.
Po instalacji wyskakuje mi taki obraz FOTO1
Wyłączam kompa, podpinam dysk z windą i widze oby dwie partycje zrobione przeze mnie z czerwonym jabuszkiem.
Z wyżej wymienionego poradnika ściągnąłem kexty do płyty extreme II i wrzucam je do /System/Library/Extensions/,oraz pliczek DSDT.aml
do głównego katalogu.
Nie wiem czy nie powinienem skorzystać z plików stąd
I restart. Komp odpala i wyskakuje:
FOTO2,FOTO3 i.t.d.
Po wykryciu klawiatury chce bym się zarejestrował i nie wiem co dalej zrobić bo nie chce mi przejść rejestracji.
---------------
ehhh udało się - uruchomił się łiiiiiii
będę pisał jutro bo dziś mi już siły opadły. Narazie się uruchomił czy wszystko działa opiszę jutro
5770 odpalisz dopiero w 10.6.4 z dedykowanym pakietem kextów do VGA. Możesz sobie odpuścić już tego iAtkosa, ewentualnie zostawić go jako pomoc przy instalacji Retail'a.
A jednak nie pójdę spać. Z tego co czytam dalej muszę jeszcze przed restartem zaktualizować i zainstalować Chameleon v2 RC2. Pomoże mi ktoś dzisiaj jeszcze w tym temacie czy pozostaje mi tylko czytanie?? Nie chciał bym by po restarcie już nie wstał.
[ Dodano: 2010-08-07, 21:43 ]
Sorki 314TeR teraz przeczytałem twego posta. Czyli mam go aktualizować czy niet.
[ Dodano: 2010-08-07, 21:50 ]
Czy mam może wykonać kolejne te punkty z tego poradnika od Marucins czy narazie dać sobie spokój.
PAMIĘTAJ IŻ JEST TO SYSTEM POSTAWIONY NA VANILLA
9. Teraz przystępujemy do instalacji update'u 10.5.8 (Nie restartuj)
10. Instalujemy Chameleon v2 RC2. Odznaczając wszystkie opcje (oprócz EFI)
Pamiętajmy o wcześniejszym usunięciu dotychczasowego katalogu z Chameleon -> /.Chameleon
11. Restart
12. Instalujemy "HD related kexts" aby zlikwidować pomarańczowe ikonki po upgradzie do 10.5.8
Mellos, Poradniki piszą ludzie, aby właśnie nie przepisywać w kółko tych samych rzeczy w każdym wątku...
Tylko ci sugeruję... że walka z 10.5.x i jego łatanie nie ma sensu bo i tak nie odpalisz VGA... dopiero zrobisz to w 10.6.4 + pakiety graficzne, a od 10.6.5 będzie pełne wsparcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.