Witam ,postaram się Wam opisać ten problem najbardziej zrozumiale jak mogę , a więc pod Win aktualizowałem bios z wersji F4 (na którym OSX działał ok) do wersji F6 i ku przestrodze puściłem plik BIOS'u przez znany niektórym program ACPI Patcher ,wszystko sie ładnie wgrało lecz po restarcie można powiedzieć że mam po BIOS'ie ,komputer szaleje... cały czas się włącza i wyłącza. Może ktoś z posiadaczy płyt Gigabyte miał podobny problem i wie jak go rozwiązać ,a jeśli ktoś nie miał tego problemu to ostrzegam przed tym co sam zrobiłem.
Może ktoś się zastanawiać po co to robiłem ,ale zaczęło się od tworzenia mulitboot'u OSX i Win7 który mi totalnie nie wyszedł i przy czym mam teraz wielki problem z odpaleniem OSX - to było zanim aktualizowałem BIOS
Pomocy
_________________ iPhone 3GS iOS 5.0.1 / OSX 10.7.2ASUS P5G41T M LX|| Q6600 || G41/ICH7 || ALC 887 || DDR3 4GB ||GeForce 8400 GS|| Maxtor 500 GB SATA || DVD SATA ||
Pobierz aktualny bios i zapisz go na kluczu USB sformatowanym w FAT. Uruchom komputer z podłączonym kluczem USB i naciśnij klawisz "END" odpali Ci się flash'er i wgraj nim plik biosu który jest na kluczu. Następnie zrestartuj system, zresetuj ustawienia BIOS'u i poustawiaj go jeszcze raz.
Zrobiłem tak że zostawiłem na prawie 10 min. komputer odłączony od zasilania i z założoną zworką na "clear cmos" i później zrobiłem tak jak pisałeś z klawiszem End i pomogło ,tak że wielkie dzięki !
PS. BIOS powrócił do wersji F4 i już tego nie ruszam
_________________ iPhone 3GS iOS 5.0.1 / OSX 10.7.2ASUS P5G41T M LX|| Q6600 || G41/ICH7 || ALC 887 || DDR3 4GB ||GeForce 8400 GS|| Maxtor 500 GB SATA || DVD SATA ||
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.