Wysłany: 2011-11-17, 16:15 Gigabyte GA-945P-S3 Problem z instalacja SL nie widzi dysków
Witam,
Zwracam się z problemem otóż podczas instalacji uruchamiam wszystko wg. poradnika i jest ok. Wkladam do napedu wyjmuje bootcd wkladam retail naciskam F5 i jeszcze podczas wyboru widzi dyski. Wybieram Mac OS X Install DVD i wyswietla sie konsola wszystko idzie jak powinno i gdy przechodzi do instalatora wyświetla się język czyli wszystko ok, wchodzę do narzędzia dyskowego i mam tam tylko napedy nie wykrywa mi dyskow systemowych nie widzę ich. Po resecie komputera z wczesniej zainstalowanego SL mialem problemy z CMOS error jednak zaleczylem go kextami a po jakims czasie znow powrocil i dodatkowo po kazdym restarcie mam DISK BOOT FAILURE... . Windows działa mi bez problemu wczesniej rowniez działał bez zarzutu db(dualboot). Proszę o pomoc. Mysle ze wszystko juz ujalem ale powodem chyba jest nie wykrywalnosc dyskow przez instalator. Da sie to jakos naprawic z poziomu Windowsa? Narazie mam tylko jego i nie moge jeszcze skorzystac z mac. Dodam ze nie zawsze nie wykrywa dyski przy odrobinie szczescia wykryje odrazu. Jednak sporo sie juz mecze i nie widac zebym dzis mial szczescie. Po wylaczeniu komputera i wlaczeniu dziala jak nalezy
Do administratorów proszę o odrobinę wyrozumiałości.
Konf:
1.Gigabyte GA-945P-S3
2.Intel Core 2 Duo E6300 (obsługuje SSE 1/2/3/3S)
3.ICH7/R
4.nie posiada dodatkowego
5.Gigabyte GeForce 7600GT 256MB
6.Sound Blaster: Audigy
7.Realtek RTL8168/8111
8.Brak Wi-Fi
9. Nagrywarka LG GSA-H12N/ LiteOn iHAS120-30 6/ 160GB Samsung HD160JJ MBR IDE
10.PS/2
Do tak napisanego postu powinieneś poprosić o mega dużo wyrozumiałości. Przecież tego nawet czytać się nie da...jakby wyplute z google translatora. Wracając do tego co napisałeś, może masz "bedy" na dysku, może masz dyskietkę w kompie, może masz podłączonego jakiegoś pena, może posypały się ustawienia w BIOS`ie... jak widzisz same może...
oswaldini zainstalowałem LegacyAppleRTC.kext(bez skutku)/ Tak samo jest z ElliotRTCLeagacy kext, a CMOS Reset Fixa w DSDT- nie brałem się bo szczerze mówiąc nie wiem gdzie mam go umieścić. Chameleon widzi dyski w trybie IDE po włączeniu komputera. DISK BOOT FAILURE INSERT DISK... pojawia się podczas ponownego uruchomienia komputera. Nie zależnie czy to Windows czy OS X
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.