przeszukiwalem forum, przeszukiwalem insanelymac i nic - nie ma nic łopatologicznego JAK skonfigurowac speedstep w snow leopard. w extensions nie ma takiego kext'a - o ile wogole ma tam być
Tam masz opisane co i jak w wiekszej ilości. Z tym że sa to już modyfikacje gdy nie odpala power managment vanillowy. Dlatego na poczatek sa wymagane podstawowe poprawki i sprawdzenie czy odpala SS.
Tam masz opisane co i jak w wiekszej ilości. Z tym że sa to już modyfikacje gdy nie odpala power managment vanillowy. Dlatego na poczatek sa wymagane podstawowe poprawki i sprawdzenie czy odpala SS.
i chyba dziala - mam nadzieje, przynajmniej mark-i pokazuje ze czestotliwosc procka sie zmienia w zalenosci od obciazenia dzieki
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2010-04-07, 11:01
Czestotliwosc procka moze sie zmieniac - to sa stany PST. Ale czy zmienia się napiecie to nie wiadomo - stany CST. Zobacz do pierwszego linku który podalem i sprawdz czy masz oba wpisy w IORegistryExplorer (CPUPlimit i CST Info)
Czestotliwosc procka moze sie zmieniac - to sa stany PST. Ale czy zmienia się napiecie to nie wiadomo - stany CST. Zobacz do pierwszego linku który podalem i sprawdz czy masz oba wpisy w IORegistryExplorer (CPUPlimit i CST Info)
update - odkad bawie sie dsdt wywailem nullpm.kext i rzezbie
jak na razie sprawdzilem w rejestrze i wpisy mam choc CPULimits pokazuje 0x0 a CTS nie ma... PerfState Array jest...
patrzylem dzisiaj i dodalem wpis Waszego opisu do SBRG - teraz wyglada tak.
czytalem, ze musze miec tez wpis do Device _CTS ale tego nie mam...
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2010-09-01, 20:40
Zobacz jeszcze do mojego tutka o P5Q i zobacz czy masz w biosie wszystkie opcje do SS wlaczone !! Mi CST tez sie nie pokazywalo jak nie wlaczylem Intel C-State Tech.
Poprawne ustawienia z Asusa
-CPU Ratio Setting [AUTO]
-C1E Support [ENABLED]
-Max CPUID Value Limit [DISABLED]
-Intel Virtualization Tech [ENABLED] (tej opcji może nie być ze względu na zastosowany procesor)
-CPU TM Function [ENABLED]
-Execute Disable Bit [ENABLED]
-Intel SpeedStep Tech [ENABLED]
-Intel C-State Tech [ENABLED]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.