Instaluję na komputerze Snow Leo z retaila poradnikiem Wituchy. Wszystko bootuje, nie widać kursora, ale mysz sama w sobie działa. Gdy już minie filmik, wgrywam
, żeby mieć internet. Gdy otwieram menu z logo Apple, i wybieram aktualizację, to wszystko się ściąga, ale na 90% instalacji jest błąd, nie chodzi tu o iTunes czy iLife, bo to robiłem osobno. Gdy system odpalony jest z UniBootX, wtedy nie ma błędu, a zwiech, błąd jest na BootCD nawcoma. Komunikat nakazuje mi restartować system, co kończy sie niedziałającym safari. A, Chameleon również nie działa (
OK, już chyba wszystko wiadomo... na UniBootX jest błąd z "znikającym kursorem" jak masz retail'a 10.6.0 a nie 10.6.3 (z tym drugim jest ok).
Witucha0 ma przygotować nowy BootCD bez kextów które to powodują, aby działał też z 10.6.0... Spróbuj obejść ten problem w następujący sposób, odpal z UniBootX i spróbuj zainstalować "po omacku" combo ale w wersji 10.6.3. Jak zaskoczy i przy następnym uruchomieniu z BootCD będziesz miał kursor, to będzie Ci już łatwiej.
Wiek: 14 Dołączył: 30 Lis 2011 Posty: 37 Skąd: Z przypadku
Wysłany: 2011-12-04, 11:39
Z płytki nawcoma mam kursor, więc nie ma tragedii. Czyli jak? Poszukać na necie combo do 10.6,3, potem update z menu, czy jak? A, i to że chameleon nie działa to tez wina płytki, czy mojej nieudolności?
A potem spróbuj wgrać na takiej samej zasadzie najnowsze combo 10.6.8 - lepiej też sobie je pobierz, bo jak nie pójdzie pierwsza instalacja to nie będziesz pobierał za każdym razem...
A z chameleon'em nie mam pojęcia... jego się instaluje dopiero po combo, aby przystosować instalkę do wstawania samodzielnie z dysku.
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-12-05, 12:23
Panowie moderacja, post jest w złym dziale, ma zły tytuł, oraz link niezgodny z regulaminem forum. Tymczasem wątek rozwija się w najlepsze z Waszym udziałem
Nie chcę być tym jedynym wk.....m gościem na forum, który zwraca na to uwagę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.