Od dwóch dni walczę z instalacją MAC OS na pc ( iatkos S3) Przechodzę przez kolejne problemy ale sił i nerw brakuje.. Dlatego piszę na forum
Co się dzieje ? Botuje z plytki wciskam F8 , uruchamiam ładowanie wpisując busratio=21 -v i po kilkunastu sekundach pojawia się komunikat -
Kod:
ApplePS2Controller: Timed out on mouse input streams
Myszkę mam na USB a klawiaturę na ps2.. Czy to jest kwestia wpisania dodatkowej flagi przy busratio? (niestety nie mam pod ręką klaw usb)
Specyfikacja sprzętu w stopce.
Offtopic
Gdyby ktoś miał podobny problem jak ja wcześniej z notorycznym restartem PC po komunikacie No DSDT replacement found.. pomaga wpisanie busratio= X
Tak instaluje na poniższym zestawie.
Dlaczego retail będzie lepszym wyborem ? Jeżeli chodzi o system mam tylko klucz USB z SL od Macbook Air (late 2010).
_________________ GA-P55A-UD4 | i7 860 | GTX 570 | 4GB RAM |500GB HD 502HJ | Macbook Air & Ipad
AHCI dla hdd jest włączone.
Jest to kwestia fixów/kextów, nowszej dystrybucji np iatkos Lion czy wykonania instalacji z dysku retail ?
Kupno adaptera np takiego
I to jest najprawdopodobniej przyczyna Still Waiting...
1. Ja bym sprawdził najpierw czy aby na pewno masz go ustawionego jako Master (zworka na napędzie).
2. Ustal jaki to jest kontroler ATA, bo może da się go uruchomić bez przejściówki.
Chipset:
6 x SATA 3Gb/s connectors (SATA2_0, SATA2_1, SATA2_2, SATA2_3, SATA2_4, SATA2_5) supporting up to 6 SATA 3Gb/s devices
Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10
Marvell 9128 chip:
2 x SATA 6Gb/s connectors (GSATA3_6, GSATA3_7) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices
Support for SATA RAID 0 and RAID 1
JMB362 SATA2 chip:
2 x eSATA 3Gb/s connectors on the back panel supporting up to 2 SATA 3Gb/s devices
Support for SATA RAID 0, RAID 1, and JBOD
iTE IT8213 chip:
1 x IDE connector supporting ATA-133/100/66/33 and up to 2 IDE devices
iTE IT8720 chip:
1 x floppy disk drive connector supporting up to 1 floppy disk drive
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-09-29, 11:35
Możesz wygenerować bootowalne USB, ale to rozwiązanie bootowania retail'a, a nie dystrybucji.
Tylko wtedy zawartość Install DVD musi być odtworzona na dysk lub też pendrive.
Jeśli będziesz miał dalsze pytania niezwiązane bezpośrednio z tematem wątku, to proszę założyć nowy.
tutaj znalazłem informacje o DSDT Auto-Patcher gdzie w bazie znajduje sie moja mobo. Czy dodanie tego pomoże w instalacji systemu mac os na moim PC ? Jeżeli tak to w jaki sposób to dodać ?
_________________ GA-P55A-UD4 | i7 860 | GTX 570 | 4GB RAM |500GB HD 502HJ | Macbook Air & Ipad
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.