podłączenie do wyjścia cyfrowego nic nie pomogło. nawet podłączenie do zintegrowanej karty graficznej nic nie dało...;/
próbowałem również na GF8600GT to samo.
na tym samym dysku jest win XP Pro i wszystko jest sprawne
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-26, 13:37
Sądząc po dziale, raczej chodzi o 10.6
Absolutnie nie ma możliwości by te karty z monitorem DVI nie działały. Miałem w swoich rękach praktycznie wszystkie GF 8xxx i wszystkie odpalał GraphicsEnabler bez zająknięcia.
Moim zdaniem problem leży zupełnie gdzie indziej i wcale nie wiąże się ani z kartą graficzną ani z monitorem.
Próbujesz po prostu odpalić Retaila na AMD, a to bez zmodyfikowanego kernela udać się nie może...
Tak jest to SL 10.6.
próbowałem odpalać z rożnymi parametrami -x -v itd. nic...
dalej kontrolka monitora się pali lecz jest czarny ekran.
ps. po chili czasu z czarnym ekranem płyta zwalnia w DVD...
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-27, 10:28
Ale Chipsety masz ATI.
Po pierwsze, na tym nie pójdzie vanilla (dlatego nic się nie pokazuje), a po drugie, to obawiam się, że nie znajdziesz gotowego BootCD, który obsłuży Twoją konfigurację. Więc pewnie zabawa skończy się na Stiil Waiting For Root Device...
Spróbuj BootCD od Navcom'a, tak jak radzi janek202. To chyba jedyna szansa na gotowca.
Ogólnie - Poszukaj info na forach międzynarodowych, szukając tematu z procesorem Intel i chipsetem SB450
Poszlo!!:D
zainstalowałem SL. fajnie smiga. tylko teraz mam problem bo zrobilem wg poradnika chameleona, i jak startuje to mam caly czas logo jablka i nic wiecej.
jak startuje to mam caly czas logo jablka i nic wiecej.
Zaraz mnie szlag trafi jak czytam ponownie tekst o jabłuszku... Czemu tylu leni na tym forum jest i czeka aż mu się na tacy poda wszystko pod nos.
Marsz i czytaj podpięte tematy, nawet nie mam zamiaru podawać odnośników do nich. Jak zapoznasz się z podstawami to będziesz wiedział dlaczego mamy alergię na takie teksty, oraz jak uruchomić system aby było widać co się dzieje.
mam jeszcze jedno pytanie... czy aktualizacje do 10.6.8 zrobic po wrzuceniu kekstow wszystkich czy na poczatku?
bo jak instaluje to porzy uruchamianiu wyskakuje mi [PCI configuration begin] a parametr npci=0x2000 nic nie daje.
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-10-29, 17:35
AYFKM ?! A potem każdy płacze jacy my jesteśmy nie mili i nie pomagamy. Ogarnij się człowieku i przeczytaj pierwsze dwa posty jeśli łaska. Link wisi jak BYK ! Wszystko jest opisane co trzeba zrobić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.