Wysłany: 2009-09-27, 14:00 P5Q Pro BIOS sekcja DMI prośba o zrzut ekranu.
Panowie HELP!
Prośba do posiadaczy płyt ASUS serii P5Q (najlepiej P5Q Pro) , ale nie pogardzę i inną o zrzucik z programu Everest pokazujący sekcję DMI.
Chodzi dokładnie o coś takiego:
Na potrzeby testu pozmieniałem, a nie zapisałem sobie ustawień oryginalnych.
Jak spojrzysz na mój z pierwszego posta to zauważysz, że pozmieniałem sekcję DMI nie zapisując co było oryginalnie.
A to z kolei wszystko po to aby przekonać się czy nazwa naszego "maczka" to tylko kosmetyka zawarta w /Extra/smbios.plist czy cos więcej.
To więcej to np. odpowiedź na pytanie czy poprawnie dobrana nazwa ma wpływ na prawidłowy speedstep procesora i poprawne zarządzanie energią plus poprawny sleep...
Aby się o tym przekonać potrzebna jest edycja sekcji DMI biosu płyty głównej oraz dodanie poprawnych wpisów do ACPI_SMC_PlatformPlugin.kext (bądź to w nim samym bądź w dodatkowym nowym wynalazku, PlatformProfiler.kext)
czy poprawnie dobrana nazwa ma wpływ na prawidłowy speedstep procesora i poprawne zarządzanie energią
Tak, ma... poprawiłem u siebie sekcje DSDT i odpaliłem natywnie działający AppleHPET i jak miałem wpisane MacPro1,1 to nie działał speedsteep, ale jak zmieniłem nazwę na MacPro3,1 to okazało się że działa prawidłowo mi speedsteep i częstotliwość oraz napięcia procesora są dynamicznie zmieniane w zależności od obciążenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.