Poradników i tutoriali na temat instalacji wersji 432 pojawiło się ostatnio całkiem sporo niestety wszystkie w języku Shakespeare no i może jeszcze Tołstoja, a ja chętnie przeczytałbym poradniczek w języku Mickiewicza.
Ale to pewnie temat na inny wątek.
Wracając do tematu ...
We wszystkich tutkach, na które trafiłem piszą o instalacji Chameleona, a ja zastanawiam się czy Snowa zainstalowanego na odzielnej partycji da się uruchomić z Chameleona przeznaczonego i zainstalowanego na partycji gdzie mam Retaila?
Czyli w moim przypadku to inny problem ponieważ przeinstalowałem Chameleona na wersję RC1, próbowałem ze cztery pliki boot o nazwach:
- boot 10_2
- boot 10_1
- boot 10
- boot 9.4
wszystkie niby przeznaczone dla Snowa i KP.
Zainstalowałem (tym razem poprawnie) pierwszą dystrybuję Snow jaka się pokazała, opartą jeszcze na wersji 421 i równiez KP.
No nic czekam na dalszy rozwój wypadków zwłaszcza, ża jak czytam są udane próby instalacji na mojej płycie.
Poradników i tutoriali na temat instalacji wersji 432 pojawiło się ostatnio całkiem sporo niestety wszystkie w języku Shakespeare no i może jeszcze Tołstoja, a ja chętnie przeczytałbym poradniczek w języku Mickiewicza.
Ale to pewnie temat na inny wątek.
taki tutek sam się nie napiszę w pl wersji (rzecz oczywista ale w tym momencie muszę to przytoczyć) , więc możesz go sam napisać ja np. w społeczności osx86 trochę się udzielam , myślę że widać to na tym NAszym forum , bo osx86 lubię i się tym interesuję jako informatyk , obecnie studiuję na 4 roku
_________________ 10.8 ML
10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Czyli w moim przypadku to inny problem ponieważ przeinstalowałem Chameleona na wersję RC1, próbowałem ze cztery pliki boot o nazwach:
- boot 10_2
- boot 10_1
- boot 10
- boot 9.4
wszystkie niby przeznaczone dla Snowa i KP.
Zainstalowałem (tym razem poprawnie) pierwszą dystrybuję Snow jaka się pokazała, opartą jeszcze na wersji 421 i równiez KP.
mnie panikował na sterowniku od IDE i AppleHDA. Próbowałeś uruchomiś SL bez tych sterowników albo zrób disable w BIOS-ie płyty kontrolera IDE i Audio.
_________________ Toshiba U400 (MacPro4,1) PDC T2390 1,8 GHz, ICH8-M AHCI, 2GB RAM, 300GB, GMA X3100, Leo 10.5.8 (9L30) Darwin 9.8.0
zainstalowalem wczoraj to "cudo" jednak chyba nie zagosci u mnie narazie na stale
pisze wlasnie teraz z niego
oczywiscie dostawalem panike przy IOATAFamily usunalaem jestem bez DVD narazie ogladalem tego kexta na wszystkie mozliwe sposoby i bynajmniej info.plist niczym sie nie rozni od tego z Leo
system uruchamia mi sie w dwoch trybach albo 32 albo 64 zalazy co chce
co mi dziala :
grafika gf8600 gt injector NVkush tylko 32 bit
Wifi tylko dopisanie mojej karty w info.plist 32 bit i 64
Ethernet na kexcie z leo do broadcom tylko 32bit
co nie dziala :
kamera wbudowana dziala natywnie w leo bez zadnego broblemu obraz jest idalny tutaj natomiast jest stworzony z kratek jak zaklocony przekaz cyfrowy
muzyka - w leo korzystalem z voodooHDA
brak DVD wina IOATAFamily
ogolnie system w 32 bitach dziala stabilniej ale bez porowniania do Leo
w 64 katastrofa:):)
ja nie uzylem zadnych disablerow jade w zasadzie na czystych kextach oprocz dsmos oczywiscie i dsdt
pozdrawiam
p.s
powalczw z tym ATA czytalem ze da sie to zrobic !!
pozdrawiam
_________________ Dell Inspiron 1720 - Snow 10.6.5 and Snow Server 10.6.5
tu są różne stery itp. niezbędne pliki , moje uploady czesto aktualizuję i jest ten plik o którym mowa wyżej też już dawno go wrzuciłem jak netkas udostępnił
Racja to!
Chłop robi kawał dobrej roboty, przy tym widać ile śmieć wypuszcza np. nVidia itd a może to nie śmieci tylko celowa polityka Apple, że mają chodzić pod SL tylko i wyłącznie sprzęty z krótkiej listy zaakceptowanej przez Jobs-a i resztę ferajny ze spółki sadowniczej?
Mam mieszane uczucia.
Z jednej strony robią ciekawe rzeczy z drugie, człowiek przyzwyczajony i rozpasany przez M$, że co nie kupi/włoży do komputra to działa.
_________________ Toshiba U400 (MacPro4,1) PDC T2390 1,8 GHz, ICH8-M AHCI, 2GB RAM, 300GB, GMA X3100, Leo 10.5.8 (9L30) Darwin 9.8.0
złowiek przyzwyczajony i rozpasany przez M$, że co nie kupi/włoży do komputra to działa.
Thia, to ożeń dysk Seagate'a momentus 7200.4 z Chipsetem intela 915 i ICH6-M w trybie AHCI - życzę powodzenia... Takich kwiatków miałem wiele... PC i Windows wcale nie jest tak kompatybilny jak ludzie chcą wierzyć... koniec off-top'a
Czy ktoś zna dobry legacy kext do ICH-X aby snow Leo poprawnie rozpoznawał kontrolery SATA?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.