Już przejrzałem... niestety żaden z nich to nie to czego szukam...
Snow nie wyszedł jeszcze oficialnie , nie było premiery więc jest tak jak jest za 2,3 miesiace bedzie juz troche inaczej - każdy będzie chciał mieć na PC Snow Leo , a wówczas beda powstawć nowe stery, distra itp.
_________________ 10.8 ML
10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
a ja wam powiem ze ja nie mam problemu ze Snowem i sterami do niego, bo mam odrazu i instalacji Snowa : dzwiek - usb, lan, grafika- za pomocą efi-string wszystko to działa mi odrazu
jedynie co muszę to (jak kazdy zresztą) zainstalować bootloader- chamelona najlepiej i dsmos.kext itp.
_________________ 10.8 ML
10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
No to kurcze macie szczęscie lub, albo odpowiednią wiedzę.
Mnie osobiście nie udało się jeszcze zobaczyć pulpitu Snowa, a próbowałem już z tuzin tutoriali, tyleż instalacji, przebudowa cache, kilka bootloaderów, Chameleon, 1, 2RC1, 2RC2, dodatkowe kexty jak i bez nich, wyłączanie w Biosie kontrolerów, uruchamianie z opcjami -v -f -x, naprawa uprawnień itd, itp.
Jedyne co widzę to niezmienne KP.
jedynie co muszę to (jak kazdy zresztą) zainstalować bootloader- chamelona najlepiej i dsmos.kext itp.
To jak to w końcu jest ? Działa z samym chameleonem czy nie ? Bo już zgłupiałem, też próbowałem 3 razy ze Snow ale się nie udało. Jedni piszą że tylko to i to i wsio, a inni że trzeba cuda czynić. Troszku się zrobił bałagan przez to i teraz nie wiadomo co i jak. Czy mogłby ktoś krótko w pkt i na temat jak wygląda z instalką Snow A432?
ICH10R wszystko sata ...
To dosyc ciekawe ze z najnowsza wersja systemu mialem jak dotad najmniej problemow wszystsko dziala i to bardzo stabilnie.
Nie jest to jedyna sluszna metoda ale
Ja zrobilem to tak:
Stworzylem sobie dodatkowe partycje na koncu dysku SnowLeo oraz SNOW432
Jedna dla systemu druga na instalke.
Restore plyty na dodatkową partycje, powiedzmy ze nazywa sie SNOW432
Instalacja chameleona RC1 na partycje SNOW432
podmiana pliku boot na ten od netkasa (PCEFI 10.2) (parycja SNOW432)
dsmos do Extra/Extensions, dsdt.aml do / partycji z obrazem plyty, pare kextow do Extra/Extensions
to w zaleznosci od sprzetu jakim sie dysponuje czasami jest tego sporo a czasami kilka sztuk.
Uruchamiam kompa z partycji SNOW432 i .... KP ponowny start bez Cache
Instaluje SNOW na przeznaczona dla niego partycje (SnowLeo).
Pozniej juz ten sam proceder ... instalacja chameleona, pliki do Extra Extensions/ dsdt itp. (partycja SnowLeo)
Oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzie by Chameleona miec na Pendrive.
No ni cholere nie chce ruszyć. Już 6 godzin dziś siedzę nad tym. Wykonuje następująco :
1. Instalka A432 wg tutka retail
2. Instalka Chameleon RC1
3. Podmiana pliku boot na boot z PC EFI 10.2
4. Dogranie do E/Extensions1 minimalnej ilości kextów w tym dsmos.kext
5. Start systemu w trybie -v-x32
na wszelkie różne sposoby i nic. Z usb tez próbowałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.