Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-11-10, 11:53
iStig, pisałem wyżej, że karta nei ma typowej budowy. Nie będzie się jej dało przykręcić do adaptera i trzeba będzie pobawić się w McGywera aby jakoś ją na stałe zamontować.
Jeżeli chodzi o cenę... 54$ z wysyłką (175zł) + adapter ok 50zł to nie taka mała kasa ale oczywiście jest to najelegantsze rozwiązanie. Do tego jest tab BT 4.0.
Nie będzie się jej dało przykręcić do adaptera i trzeba będzie pobawić się w McGywera aby jakoś ją na stałe zamontować.
W adapterze PCI-E i tak nie ma żadnych śrubek ani zatrzasków. Trzeba samemu wymyślić mocowanie. Ja zwyczajnie przykleiłem kartę do płytki na specjalną gąbkową dwustronną taśmę montażową. Karta w idealnej pozycji i raczej nie ma szans na "wypięcie", a w razie czego można odkleić i wyczyścić zmywaczem do elektroniki np Kontakt WL.
iStig Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 173
Wysłany: 2011-11-10, 12:20
ja swoja karte WiFi nie przykrecalem do adaptera - wsuniecie w sam slot juz niezle trzyma karte, a przykrecenie ekranu dodatkowo stabilizuje (karta sie nie wysunie) - karte kupilem, wiec jak przyjdzie to zdam relacje
iStig Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 173
Wysłany: 2011-11-25, 11:09
modul dojechal, ale nie bedzie pieknego rozwiazania
to ze ma mniej pinow to jedno, ale nawet przerwa w konektorze jest innych rozmiarow, wiec nie jestesmy w stanie fizycznie tego modulu wsadzic do adaptera mini pci-e. Moze jest jeszcze jakis inny standard, ale na razie nie znalazlem.
Jest jeszcze jeden minus - konektory od anten takze sa mniejsze !
Problemem bylo to, ze ten modul na zdjeciu wyglada na wiekszy, a w rzeczywistosci to niezly mikrus , abyscie mieli wyobrazenie zestawiam go ze zwyklym mini pci-e
no nic - jakby ktos potrzebowal, to lezy u mnie w szufladzie
Panowie dla wszystkich co narzekają na słaby zasięg, łapie przez 3 pokoje bez najmniejszych problemów, lagi itp na antenie fabrycznej mysz się zacinała na odległości 1m
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.