Wysłany: 2012-01-31, 11:58 Asus P5Q lub inna kompatybilna pod OSX
Witam.
Posiadam postawionego OSX na iAtkos s3 v2, zaktualizowanego do 10.6.8. Wszystko działa super na moim kompie, ale niestety jest to sprzęt AMD, więc jak wiadomo problemy są Chodzi o to, że chciałbym bez jakiegoś większego skoku mocy obliczeniowej lub z, w każdym razie nie ważne, byle tanio, zmienić płytę główną i procek na Core 2 Duo w celu instalacji retail Snow Leopard, a potem może Lion jak płyta pozwoli.
Przeglądając forum natrafiłem na posta o instalacji SL na płytach głównych Asus'a z serii P5Q. Jednak z obecnych nowych został tylko model P5QPL-AM dla którego nie ma zmodyfikowanego biosu na stronie podanej przez autora czyt. oswaldiniego.
Prosiłbym o polecenie jakiejś płyty głównej i procesora z serii Core 2 Duo lub Core 2 Quad (jeżeli będzie w miarę tani ), które będą kompatybilne. Przez kompatybilne mam na myśli, że odpalę programy na maca bez problemów, wyłączę, włączę oraz zrestartuję komputer bez problemu itp. Ogólnie poprawnie działający OSX Snow Leopard. Dziękuję z góry za pomoc
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-01-31, 12:39
Nowe wersje chameleona radza sobie idealnie z aliassami i nie potrzeba już modyfikowanego BIOSu.
Na allegro jest dużo płyt serii P5Q - bierz taką z ALC1200.
Ze względu na ceny bardziej opłaci się kupić coś na chipsetcie P55 (LGA1156) + i3-5xx - zestaw o wydajności C2Q, dużo mniejszym poborze prądu ponadto jest to zestaw już bezproblemowy ! Moją mobo ze staopki można kupić nawet za 250zł, procesor i3-530 za kolejne 250zł i zestaw 500zł.
Chyba, że ma być całkiem po kosztach to faktycznie P5Q (ok 200-250zł) + jakiś tani intel za 100zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.