Wysłany: 2011-12-03, 01:49 Buduje sprzęt do grafiki co muszę wymienić ?
Mój sprzęt to:
Płyta główna: Gigabyte GA-G31M-S2L (mostek G31)
Procesor: Core2Duo e8400 (E0)
Karta graficzna: Gainward 250 GTS (512mb 256 bit)
Pamięć RAM 2x 2GB Corsair XMS2 DHX DDR2 800MHz
Dyski twarde: SAMSUNG HD250HJ 250MB
SAMSUNG HD502HJ 500GB
SAMSUNG HD753LJ 750GB
WD MY BOOK ESSENTIAL 2TB
Zasilacz: Chieftec GPS500 -A
Zajmuje się fotografią zawodowo, spędzam tysiace godzin nad obróbką zdjęć, głównie używam Photoshopa oraz C1... Marzy mi się Mac OS X... Czy sprzęt który posiadam spełnia wymagania dla Mac OS X ?
Wiem że mam bardzo słabą płyte główną, i jeżeli chciałbym wymienić na coś niedrogiego a dobrego (cena/jakość) pod 1155 to co byście polecili ? Oraz czy obecna karta graficzna będzie działać bez problemu ?
Jeżeli to co przedstawiłem jest kiepskie by uruchomić MAC OS'a, to jestem wstanie wszystko wymienić (prócz dysków i obudowy)... Powiedzmy że sprzedałbym to co mam bez dysków i dołożył tak z 700 - 800 zł Uda się zmienić na coś co pozwoli bez problemu zainstalować OS X'a oraz wpiąć procesor pod 1155 ?
Aktualny sprzęt powinien działać.
Dla porządku uzupełnij informacje o kartach sieciowej i dźwiękowej.
http://forum.osx86.org.pl...zetu-vt2415.htm
Ale raczej wszystko powinno być do odpalenia.
Może być trochę roboty z DSDT, ale jeśli wydajnościowo Ci wystarcza, to raczej nic nie trzeba będzie wymieniać.
Karta sieciowa : Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)
Dzwięk: Realtek ALC662 @ Intel 82801GB ICH7 PCI
Właśnie janku202... Ten sprzęt już zaczyna nie wystarczać :( Do płyty nie mogę wcisnąć więcej niż 4GB Ramu to jest najgorsze...
Czytałem już wcześniej wątki które mi podałeś... Tam podzespoły które zostały wymienione nie są zbyt budżetowe... Gdybym sprzedał to co mam, musiałbym jeszcze z 1,5k dołożyć a to zbyt dużo :(
Wracając do instalacji na moim kompie MAC'a... próbowałem nagrałem obraz snow leoparda retail na płytę 8GB no i niestety nie czyta ani an laptopie ani na moim komputerze.. Kręci się ostro płyta w CDku i nic pozatym...
Więc czy pomożecie dobrać jakąś tańsza płytę główną pod 1155 ?
Wracając do instalacji na moim kompie MAC'a... próbowałem nagrałem obraz snow leoparda retail na płytę 8GB no i niestety nie czyta ani an laptopie ani na moim komputerze.. Kręci się ostro płyta w CDku i nic pozatym...
A BootCD użyłeś to tego Retaila ?, bo to tak samo nie ruszy.
Pomógł: 28 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 621 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2011-12-03, 13:46
Od problemów z instalacją mamy odpowiednie działy Proszę nie kontynuować tutaj dyskusji związanych z ową - przyjmując, iż zapoznałeś się już z Instrukcją obsługi forum - załóż temat w danym dziale, a na pewno ktoś udzieli Ci pomocy
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-12-05, 12:37
takpoprostu napisał/a:
Właśnie janku202... Ten sprzęt już zaczyna nie wystarczać :( Do płyty nie mogę wcisnąć więcej niż 4GB Ramu to jest najgorsze...
Wydajność sprzętu w zastosowaniach graficznych pod Widnows nijak ma się do tej pod Mac OS X.
Może się okzazać, że, przynajmniej na razie, sama przesiadka na OSX rozwiąże Twoje problemy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.