Wysłany: 2012-01-26, 17:34 Do final cut, cinema 4d i after effects w budzie mac pro/g5
Witam wszystkich bardzo serdecznie! Zgodnie z zasadą 'łatwo przyszło, łatwo poszło' pożyczony Mac Pro mnie opuszcza i muszę zbudować jego odpowiednik Czytam więc i czytam, wątków nie ubywa a chciałbym przejść do następnego etapu więc prosze o drobną pomoc mistrzów forum. Z pomocą wyczytanych informacji ułożyłem następującą konfigurację pod Retail Śnieżnego Lamparta.
Specyfikacja:
- i7 2600k + silentiumPC
- MSI Z68A/MA-G45
- 16gb ramu Corsarz lub tego drugiego polecanego
- karta graficzna dokupiona razem z przypływem środków, prawdopodobnie ati radeon 6870.
Pytania:
- zależy mi, żeby póki co działała grafika zintegrowana z procesorem, płyta głowna ma odpowiednie wyjścia ale wolę spytać czy takie rozwiązanie ma jakieś konkretne upośledzenia lub stwarza problemy?
- chciałbym włożyć podzespoły do obudowy z G5 lub Mac Pro i o tym jeszcze sporo będę musiał poczytać, ale może ktoś wie jaki najlepiej zasilacz kupić, żeby jak najłatwiej tam wszedł? (obudowa też będzie odłożone w czasie ze wzg. na czas potrzebny do opłacalnego zdobycia takiego bydlaka)
- może ma ktoś dodatkowe porady w ramach konfiguracji do tych konkretnych programów?
Jestem na ukonczeniu w robieniu haka w obudowie PM G5,wlasciwie brakuje mi procka i ramu.O dziwo łatwiej jest to zrobic dysponujac obudowa z MP ale one sa b.drogie i u nas praktycznie nie dostepne.Mnie udalo sie kupic G5 kompletna za niewiele ponad 100zl.
Jak juz bedziesz tak dalego z podjeciem decyzji to sluze pomoca.Jesli chcesz zachowac orginalny uklad srodka takiej obudowy to tylko mobo mATX.
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-01-26, 22:28
Johnalabama napisał/a:
- zależy mi, żeby póki co działała grafika zintegrowana z procesorem, płyta głowna ma odpowiednie wyjścia ale wolę spytać czy takie rozwiązanie ma jakieś konkretne upośledzenia lub stwarza problemy?
Bez większych problemow powinno się dać odpalić ale nie ma tak łatwo jak na zewnętrznej grafice.
Co do instalacji na tej mobo poczytaj wątek iStiga o Z68MA-ED55, w którym pomagaliśmy. W zadadzie z grubsza po za audio chyba będzie tam to samo.
Jestem na ukonczeniu w robieniu haka w obudowie PM G5,wlasciwie brakuje mi procka i ramu.O dziwo łatwiej jest to zrobic dysponujac obudowa z MP ale one sa b.drogie i u nas praktycznie nie dostepne.Mnie udalo sie kupic G5 kompletna za niewiele ponad 100zl.
Jak juz bedziesz tak dalego z podjeciem decyzji to sluze pomoca.Jesli chcesz zachowac orginalny uklad srodka takiej obudowy to tylko mobo mATX.
Super! Właśnie mam zamar zacząć polować na allegro, może ogłosić się też na jakimś forum. Ktoś może sprzedawać zepsuty nie mając nawet pojęcia jakie cudo posiada A wiesz może jak z tym zasilaczem? Jakie wymiary by się tam zmieścił? Może jakimś cudem oryginalny zasilacz z g5?
oswaldini napisał/a:
Bez większych problemow powinno się dać odpalić ale nie ma tak łatwo jak na zewnętrznej grafice.
Co do instalacji na tej mobo poczytaj wątek iStiga o Z68MA-ED55, w którym pomagaliśmy. W zadadzie z grubsza po za audio chyba będzie tam to samo.
W takim razie, jeśli wszystko da się na tej konfiguracji odpalić to mogę zamawiać sprzęt czy może zmienić mb na jeszcze mniej problematyczną z instalowaniem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.