Ja1012 Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Sie 2010 Posty: 42
Wysłany: 2012-01-11, 19:41 Dyski twarde?
Witajcie,
po "prywatnym malingu" z jedną osobą, zasugerowano mi zadanie pytania na forum. Otóż, czy wg was ma jakieś znaczenie dobór dysku twardego? Sprawa ma się nastepująco, czy mając dysk WD dedykowany do sprzętu appla (z jabłuszkiem na naklejce) lepiej go sobie zostawić i zamontować w hacku, czy sprzedać gdy nadarzy się okazja. Wg. mnie wydaje mi się że dyski macowe od pctowych (te ze sklepów) różnią się tylko i wyłącznie formatowaniem, czyli defakto niczym specjalnym.
To jest moje subiektywne odczucie popartę pracą na hacku, nie było przetestowane na grupie społecznej czy wyczytane. Co myslicie?
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Wysłany: 2012-01-11, 22:11
hehe bardzo fajny subiektywny artykuł, uśmiałem się Apple ogólnie ma pare magicznych produktów, ot chociażby Magic Mouse
Ale tak serio, ostatnio myślałem czy nie kupić klawiatury apple. Jest to trochę drogi sprzęt, wersja mid kosztuje około 220zł przez allegro, a wersja szeroka 179+przesyłka. Dla jednych drogo, dla drugiego nie. Jedno co trzeba przyznać, to jest to najlepiej wykonana klawiatura jaką trzymałem w reku (mówie o fullu) i byłbym w stanie kupić ja pomimo jej wysokiej ceny.
btw.
Ja1012 fajny masz sprzęt w stopce, ja bym zamiast kupować klawiaturę za przeszlo 200zl pomyślał o modernizacji sprzetu pod OSX ;]
Ram mozna dolozyc, może mobo zmienic, i z 10.5.7 moze wskoczyć na Snow Leoparda
Wysłany: 2012-01-12, 12:14
Po 1 - nie potrzeba mi, bo wszystko czego potrzebowałem, działało tak jak tego wymagałem. Po za tym i tak hack już robi za PCta u ojca, ale na dniach wróce chyba do tej konfiguracji ale to OFF.
Przepłacać, lub inwestować tylko po to by być w modzie albo by móc powiedzieć że ma się coś nowszego to snobizm drogi kolego (tak samo jest w przypadku dysków z apple'm na naklejce) Jedyny aspekt w sprawie mojego sprzętu to kupno quada by zwiekszyć moc i tyle.
Ja wymieniłem kompa, zeby komfortowo pracowac na roznych programach, czasem zagrac w cos nowszego. Laptopowi już do tego sporo brakowało...
Po za tym podzespoły to też ekonomia, Moja konfiguracja jest bardzo oszczędna w pobieranej mocy i tania. A skoro już zmieniać to wiadomo, że nie będe kupował sprzętu pod Leoparda
Jak bym chciał być modny to chodził bym w dresach ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.