Witam serdecznie wszystkich na Forum. Niedawno zacząłem pracować na iMac'u, co przełożyło się na szybkie polubienie tego sprzętu. Myślałem o kupieniu sobie takiego do domu, ale wszyscy wiemy ile one kosztują. Wpadłem przypadkiem na Hackintosh'a na eBay'u, co mnie wielce zainteresowało. W związku z tym mam pytanie do Was forumowiczów, czy byłyby jakieś problemy z zainstalowaniem OSX na następującym sprzęcie:
Gigabyte GA-Z68A-D3H-B3 Intel S1155 Motherboard 4 x DDR 3 Atx GA-Z68A-D3H-B3
Intel Core i5-2400 3.10GHz LGA1155 6MB
Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz HyperX XMP Kit for Sandybridge
Corsair Memory 120GB Force Series 3 SATA 6Gb/s 2.5" Solid State Drive (Read 550MB/s, Write 510MB/s) - master
Western Digital Caviar 250 GB,Internal,7200 RPM (WD2500BB) Hard Drive - slave
Asus ATI Radeon 5450 HD 1GB PCI-Express 2.1 HDMI
ACE 700W Black PSU Power supply with12cm 120mm Fan
Fractal Design Define R3 USB 3.0 Computer Case (White)
Zamierzam złożyć sobie takiego kompa, bo ponoć lepiej jest samemu składać niż kupić gotowy.
Proszę o opinie i wskazówki....
Plan jest taki, by mieć w miarę dobrego kompa do grafiki i video. Z czasem wymieniłbym kartę graficzną, dorzucił RAM i twardy dysk...
Dzięki
Dzięki za odpowiedź. Sprzętu jeszcze nie mam, dlatego na pewno wezmę te wskazówki pod uwagę.Wziąłbym z tego i5-2500k i P8Z68 Deluxe, a co do tej grafiki, to jaką byś polecał do tej konfiguracji?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.