Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-02-07, 15:43
linku napisał/a:
No tak, ale modyfikacja DSDT z tego linka co mi posłałeś jest do płyty ASUS P5W DH Deluxe, jak to będzie się miało w odniesieniu do mojego Laptopa który jest na innym chipsecie ?
Opisane tam poprawki HPET, TMR, RTC, PIC to, że tak powiem, zmiany uniwersalne - dla każdego DSDT pod Mac OS X.
Pierwszy rozdział jest uniwersalny i powinno się go stosować na chyba każdym DSDT.
Tam jest zbiór wielu fixów... z szczegółową instrukcją owszem dla P5W, ale wprawne oko dostrzeże gdzie i co było modyfikowany w danych sekcjach i sobie zaaplikujesz do swojego. Te poprawki są pierwszym krokiem do uzyskanie speedsteep'u, a więc obniżenia temperatury i "ściszenia" sprzętu.
<ściana> ... No i napochałem, zainstalowałem plik "3001 2 Cpu DSDT.dsl" z tematu "Fix'y DSDT dla ASUS P5W DH Deluxe" programem DSDTSE V1.2.4, i Leo niechce mi odpalić
Istnieje opcja uruchumienia czy reinstall ?
I czy jest odpowiednik MC pod Mac os ?
I jeszcze jedna sprawa :- )
Jeśli chodzi o połączenie sieciowe to Mac jest wybredny co do Routerów ?
Bo wybrałem taki ::
Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-02-08, 11:56
linku napisał/a:
zainstalowałem plik "3001 2 Cpu DSDT.dsl" z tematu "Fix'y DSDT dla ASUS P5W DH Deluxe"
Dziwne, gdyby było inaczej...
Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem:
314TeR napisał/a:
Tam jest zbiór wielu fixów... z szczegółową instrukcją owszem dla P5W, ale wprawne oko dostrzeże gdzie i co było modyfikowany w danych sekcjach i sobie zaaplikujesz do swojego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.