Wysłany: 2010-02-02, 08:37 HP Pavilion dv 6625ew + sieć
Witam, mam możliwość kupna to tańszej cenie własnie tego laptopa.
Specyfikaca :
Procesor: Intel Core 2 Duo T7300 2 GHz 4 MB pamięci podręcznej L2, FSB 667 MHz
bywa kapryśna, ale daje radę uruchomić... niestety czasami nie działa wszystko tak jakbyśmy chcieli...
linku napisał/a:
WLAN Intel 3945ABG
Zapomnij...
linku napisał/a:
LAN 10/100 Base-T
Nie napisałeś jaki, więc nie wiadomo nic...
Ogólnie sprzęt dający się okiełznać, ale nie wiadomo czy w pełni da się postawić i działać z OSx86... na pewno psikusów spodziewaj się od strony audio, jak chcesz mieć wifi to musisz zmieni kartę intela na coś kompatybilnego i jak wyżej napisane - nic nie wiadomo o lanie.
Dzięki 314TeR za pomoc, ale musze cię przeprosić bo wprowadziłem cię w błąd.
Jest to laptop HP Pavilion dv6625ew różnie sie on specyfikacją, jakbyś mi jeszcze raz pomógł to byłbym bardzo wdzięczny, mam możliwość od kuzyna za pół darmo odkupić.
* Procesor: 1500MHz, Intel® Core™ 2 Duo Processor T5250 L2 cache 2MB FSB 667Mhz
* Pamięć: 2x512 DDR II, mozliwość rozbudowy do 4 GB, dwa gniazda soDIMM
* Ekran: 15.4in, WXGA rozdzielczość 1280 x 800 pikseli, format obrazu 16:9
* Karta graficzna: NVIDIA® GeForce™ Go 8400M z 128MB pamięci (do 895MB TurboCache). Obsługa Microsoft® DirectX 10.0
* Napędy: Dysk 160GB Serial ATA 5400 rpm, nagrywarka DVD-SuperMulti LightScribe®
* Komunikacja: Bluetooth, LAN Base-T 10/100Mbit, modem V.92, WiFi 802.11a/b/g
* Porty: 1xExpressCard slot, 1xHDMI, 3x USB 2.0, Czytnik kart 5-in-1 (SD/MMC/xD/SM/MS Pro) , mikrofon, replikator portów, RJ-11, RJ-45,
* Karta dźwiękowa Realtek alc268
słuchawki, TV-out, VGA 15-pin out
j.w. + nie wiadomo jaki chipset i jaki ich i tak samo nie wiadomo co z LAN, WiFi...
Przeczytaj ten poradnik:
http://forum.osx86.org.pl...czac-vt1023.htm
powinien Ci wiele wyjaśnić, a przynajmniej na które parametry zwracać uwagę, a które są zbędne lub nieistotne.
harley Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Gru 2009 Posty: 3
Wysłany: 2010-02-02, 21:54
Witam. Mam takiego laptopa i zainstalowałem Retaila 10.5.8 z chmeleonem 2 RC4
Wszystko właściwie działa. Grafike uruchmia chameleon z wpisem w com.apple.boot.plist
WiFi nie działa. Do dzwięku jest AppleHDA.kext pod tą karte.
Instalowałem z tutka napisanego przez 314TeR. Trzeba by było tylko poprawnie wygenerować DSDT.aml, ja mam standardowe tzn bez poprawek i nie całkiem to jest dobrze.
Nie mam np. bateryjki, brak sleep, do wifi mam dongla na usb D-Link DWL-G122
Harley spróbuj zainstalować nie retail 10.5.8 10.5.8 tylko iDeneb 1.6.
Przy dobrych wiatrach już jutro będe miał laptopa.
314TeR mam jeszcze prośbe do ciebie, bo chciałbym zakupić do laptopa dysk SSD 2,5 Kingstone 64GB lub Ocz 64Gb + zewnętrzny na usb.
I czy będą problemy z zauważeniem dysku SSD przez mac-a ?
Udało się, większość działa.
Jedynie mam problem z czytnikiem kart SD/MS i oszczędzaniem energi bowiem wszystkie wantylatory pracują na 100% obrotów przez co laptop strasznie szumi :(
Pod jakim zapytanie szukać pomocy w internecie ?:- )
I wifi zintegrowane działa
I czytnik karta pamięci
Zainstalowałem kexty z http://projectcamphor.mercurysquad.com/
Teraz jeszcze pozostała kontrola wiatrakami.. i modyfikacja DSDT .. To będzie masakra :- (
Teraz jeszcze pozostała kontrola wiatrakami.. i modyfikacja DSDT .. To będzie masakra :- (
Paradoksalnie jest to całkiem proste... wystarczy poprawić 4-ry podstawowe sekcje DSDT wg tego poradnika:
http://forum.osx86.org.pl...eluxe-vt857.htm
PS Pierwszy rozdział jest uniwersalny i powinno się go stosować na chyba każdym DSDT.
No tak, ale modyfikacja DSDT z tego linka co mi posłałeś jest do płyty ASUS P5W DH Deluxe, jak to będzie się miało w odniesieniu do mojego Laptopa który jest na innym chipsecie ?
Ps. Coraz bardziej podoba mi się unix,ale nie ma co ukrywać narazie jestem zielony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.