Zabieram się za składanie komputera, pod OSX. Chciałbym prosić Was o kilka rad, przy całym tym przedsięwzięciu. Generalnie, planuję złożyć taki zestaw:
1. i5-2500k
2. Mobo: Tu nie mam zielonego pojęcia, co wybrać. Chciałbym jak najbardziej bezproblemową konstrukcję (aby większość funkcjonalności działała bez większych ingerencji w system), natywne wsparcie dla lan i usb 3.0 byłoby bardzo miło widziane. Jednakże, nie chciałbym wydać wiele, myślę, że 500-600zł to absolutne maksimum, chociaż - im mniej, tym lepiej.
3. Grafika - 460 GTX lub 6850 HD - wsparcie dla DVI i HDMI na raz byłoby znaczącym udogodnieniem. Jaki model/producenta wybrać ? Zależy mi na głośności, im ciszej tym lepiej (oczywiście cenowo też z rozsądkiem).
4. Ram - CORSAIR VENGEANCE 16GB 4x4GB 1600MHz CL9 1,5V
5. Dysk OCZ SSD 120GB Vertex Plus 2,5'' TRIM 64MB na system
6. Bluetooth ?
7. wifi ?
Głównym założeniem, to stabilność i bezproblemowość instalacji OSX - aby jak najwięcej podzespołów działało Out Of Box. Dodatkowo, dual boot z windowsem 7.
Cześć,
sam jestem w podobnej sytuacji składnia komputera pod mac osx.
2. Mi została polecona MSI Z68MA-ED55 (B3), choć też mnie ciekawi czy coś tańszego się znajdzie.
3. Podobno jest problem z geforce'ami 4xx, 5xx, więc wybrałym Radka, sam wziąłem 'MSI Radeon 6850 Cyclone OC 1GB DDR5 PCI-E BOX'. Co do producenta - ludzie odradzają gigabyte'a, reszta jest w porządku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.