Składa się on z procesora i7-2600K i płyty Asus Asus P8Z68-V LE.
Czytałem kilka wątków na forum na ten temat i wiem że z procesorem nie ma problemu. A jak wygląda sprawa z płytą główną? Interesuje mnie konkretnie czy uda się (bez)problemowo odpalić:
- zintegrowaną kartę graficzną
- SATA 3 (docelowo z dyskiem SSD na system i HDD na dane)
- optyczne wyjście audio
- USB 3.0
- Bluetooth
Jeśli ktoś może mi nieco rozjaśnić to będę wdzięczny
Dzięki za podpowiedź, choć na razie jeszcze nie zamierzam kupować, póki co chciałbym zbadać rynek, więc jestem otwarty na propozycje. Na Deluxe widzę, że większość rzeczy daje się odpalić (sata, usb, bt), pytanie co z grafiką i wyjściem optycznym?
Dzięki za podpowiedź, choć na razie jeszcze nie zamierzam kupować, póki co chciałbym zbadać rynek, więc jestem otwarty na propozycje. Na Deluxe widzę, że większość rzeczy daje się odpalić (sata, usb, bt), pytanie co z grafiką i wyjściem optycznym?
Grafikę kupujesz własną, bo ta płyta nie ma wyjścia DVI, a co do optycznego to mi działa, ale tylko w stereo - osobiście nie potrzebuję więcej bo i tak mam marne 2.1 do tego kompa podpięte
aha, jak chcesz w pełni działający bezproblemowo bluetooth, to kup i podłącz taki od Macbooka - instrukcje znajdziesz w necie - sprawdza się milion razy lepiej niż cokolwiek innego.
Ta, którą podałem w linku ma DVI, Deluxe faktycznie nie. W ogólnym przypadku da się odpalić zintegrowaną kartę graficzną, czy nie ma takiej opcji i zawsze trzeba mieć osobną kartę? Pytam bo najbardziej wymagającym graficznie zadaniem w moim przypadku jest oglądanie filmu HD, potrzebuję jedynie mocnego procka i szybkiego dysku, więc grafikę mógłbym sobie odpuścić.
Pytam bo najbardziej wymagającym graficznie zadaniem w moim przypadku jest oglądanie filmu HD, potrzebuję jedynie mocnego procka i szybkiego dysku, więc grafikę mógłbym sobie odpuścić.
To nie jest takie oczywiste jak Ci się wydaje... O ile Windows właściwie nie używa VGA do przyśpieszenia rysowania interface'u, i czy mamy szybką VGA czy wolną, to w praktyce nie widać różnicy, to OS X korzysta z niej dość intensywnie przy renderowaniu okien. Różnica pomiędzy podstawową VGA, np nvidia 8200/8400 na nawet już 9600GT jest kolosalna... na pierwszej można powiedzieć że masz kilkanaście fps'ów, a na drugiej już kilkadziesiąt. Różnica jest tym większa im większej rozdzielczości używasz, a jak masz dwa monitory to posiadanie sensownej VGA jest niemal koniecznością. Dodatkowa VGA, też najczęściej jest sporo prostsza w uruchomieniu i lepiej się sprawdza na co dzień... ale jak sam uważasz, wybór należy do Ciebie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.