Wysłany: 2012-02-05, 18:58 Laptop Asus - jaki Mac OS dobrać?
Witam
Postanowiłem wykorzystać swojego starego notebooka do instalacji Mac OS. Poniżej podaję specyfikację jaką udało mi się w nim znaleźć. Pytanie czy w ogóle da radę zainstalować jakiś system? Jeśli tak to jaki?
Asus A2000D Series Notebook
AMD Athlon XP, 2133Mhz (16x 133) 3000+ / x86, MMX, 3DNow!, SSE
SIS LPC Bridge
Ati Mobility Radeon 9600 AGP
Realtek ALC650
SiS 900 PCI Fast Ethernet Adapter
RAM 512 mb
Jeżeli coś jeszcze miałbym podać to proszę o informację Z góry dzięki za pomoc
Grafika AGP-więc Leopard.
Ale znowu z drugiej strony masz AMD , więc Retail+Nawcom ModCD. Ale nie wiem czy ono działa też pod Leopardem, używałem tylko do SL.
Audio jakieś dzikie, ale może VoodooHDA go ruszy.
Co do chipsetu nie mam zdania, bo nie słyszałem o takim.
Poza tym procesor jest tylko SSE, czy ma SSE2 ale wkradła się literówka?
Jeśli nie ma SSE2 to możesz zapomnieć o mac OS X.
_________________ OSX 10.6.8|Phenom II x4 955 3.2 Ghz|Gigabyte GA-870A-UD3 USB3|4 GB 1333 Mhz|Gigabyte Radeon HD6850-podobno idealny do haMaca ale u mnie oczywiście nie działa xd|Dźwięk na USB-VoodooHDA mnie nie lubi :< |Windows 7 HP 64bit
Nie, SSE2 to totalne minimum dla haMaca. Bez tego nawet nie ma sensu próbować.
_________________ OSX 10.6.8|Phenom II x4 955 3.2 Ghz|Gigabyte GA-870A-UD3 USB3|4 GB 1333 Mhz|Gigabyte Radeon HD6850-podobno idealny do haMaca ale u mnie oczywiście nie działa xd|Dźwięk na USB-VoodooHDA mnie nie lubi :< |Windows 7 HP 64bit
Jeśli jesteś naprawdę zdeterminowany to coś może i się uda odpalić. Ja tam odpaliłem osx'a na bardzo starym dwu jajowym amd po 2 tygodniach walki :> tak jak mówiłem jeśli jesteś naprawdę zdeterminowany to możesz próbować...
O ile się nie mylę, to jakiś developer kernela za czasów Tigera mieszał coś z emulatorami. Ale nie jestem pewien z jakimi także w tym temacie się nie wypowiem.
O ile się nie mylę, to jakiś developer kernela za czasów Tigera mieszał coś z emulatorami. Ale nie jestem pewien z jakimi także w tym temacie się nie wypowiem.
Owszem i dla tego minimum to SSE2, ponieważ w nim jest zrobiona emulacja instrukcji SSE3 których wymaga OS X.
darknorthpl napisał/a:
NA pewno pięknie działał taki Tiger
Na pewno to Kopernik umarł... a Tiger ani inny OS X na tym sprzęcie chociaż byś zaklinał rzeczywistość nie zadziała.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.