Szukam laptopa, na którym mogę odpalić Liona, xcode i móc wrzucać aplikacje do AppStore. Hackintosh będzie zrobiony tylko na 2-3 miesiące, póki iMaca nie kupię.
Nie może być nic opartego na Athlonie i Radeonie (nieprzyjemnie doświadczenia z tymi podzespołami)
HP też nie wchodzi w grę, firma to syf i nic więcej.
Uprzejmie proszę o pomoc, dobrze by wifi było na atherosie, ale niekoniecznie, wifi mogę sobie jakieś z allegro skombinować i wsadzić
Temat już wiele razy wałkowany. NIE MA idealnego laptopa pod osx. Zawsze są jakieś kłopoty od poważnych czyli nie działającego sleepa po wydaje sie głupoty typu czytnik kart sd, czy multitouch w gładziku.
Co nie znaczy, że nie da sie uruchomić przyzwoicie działającego systemu, przy sprzyjającej konfiguracji w 99% działajacego dobrze.
Sytuacja na rynku laptopów jak narazie wygląda tak, że nie da sie odpalić wiekszości nowych grafik - pozostaje więc zintegorwana z procesorem grafika intel hd3000.
Dość przyjazne wydają sie Delle. Do odpalenia wydaje sie np. ten model
Trzeba by jednak przyjrzeć sie dokładnie jego specyfikacji na stronie producenta.
Polecam przejrzenie forum. Wielu użytkownikom udalo sie postawic dobrze dzialajacy system na swoich laptopach - ktore mozna dosc niedrogo kupic z drugiej reki na allegro.
Dzięki za odpowiedź, forum właśnie przeglądam w celu wynalezienia czegoś. Nie chcę kupować stacjonarki, bo mi tylko pokój będzie zawalać, a hackintosha muszę teraz postawić na czymkolwiek by jak najszybciej wejść w objective-c i xcode. Do mojej działalności androidowej chcę dodać software na iOS, z czasem chcę publikować też w mac appstore.
2-3 miesiące, zanim się uzbiera kwota na porządnego maca to ogrom straconego czasu.
Z postów na forum wynika, że Delle mają kłopoty z zarządzaniem energią.
Nie wszystkie delle mają kłopoty z PM - loteria.
Jeśli zależy Ci na szybkim, w miarę pewnym HackBooku, rozważ zakup używanego laptopa, przeglądając uprzednio dział z poradnikami 10.6 - jest tam kilka porządnie rozpracowanych modeli, na których zdecydowanie da się pracować. Do XCode cudów nie potrzeba - GMA X3100 to pociągnie
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
Mając taki budżet rozważ zakup używanego macbook'a... Czas poświęcony na postawienie OS X na notebook'u może być niewspółmierny do zysku w postaci zakupu teoretycznie mocniejszego/nowszego sprzętu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.