Specyfikacje podawane przez sprzedawców, niestety, niewiele mówią...
Chipset i procesor ok, reszta to jedna wielka niewiadoma.
Tutaj masz nvidię i i7-2xxx - a to oznacza optimusa. Na 90% Odpali zintegrowana Intel HD3000, ale w takim razie po co dopłacać za dedykowaną grafikę, która i tak będzie się kurzyć? No chyba że zamierzasz na tym grać pod windowsem, to co innego
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
Pomógł: 1 raz Wiek: 21 Dołączył: 24 Lis 2008 Posty: 42 Skąd: Dirty South
Wysłany: 2012-01-28, 10:55
Nie tylko ja miałem z tym problem, poza tym po co od razu na mnie wskakujesz? Chce mu tylko doradzić, jak mi się nie udało z pomocą Mietasa, na forum znalazłem jeszcze ze trzy takie przypadki, więc chyba coś jest na rzeczy...
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-01-28, 10:58
Nie naskakuje. Mówię, że wszystkich nas ograniczają nasze umiejętności i wiedza.
Wg mnie żaden lapek nie nadaje sie na hacka idealnego. Ani ATI ani GT/GTX5xx się nie nadają, a szkoda gadać jak do tego jeszcze jest technologia optimus.
Ja polecam kupic używanego MacBook'a i nie wydziwiać z hackiem. Ładny, mniejszy, zgrabniejszy, wszystko działa, duży touchpad z multitouchem, gwarantowany PM i sleep :P
Nie naskakuje. Mówię, że wszystkich nas ograniczają nasze umiejętności i wiedza.
Wg mnie żaden lapek nie nadaje sie na hacka idealnego. Ani ATI ani GT/GTX5xx się nie nadają, a szkoda gadać jak do tego jeszcze jest technologia optimus.
Ja polecam kupic używanego MacBook'a i nie wydziwiać z hackiem. Ładny, mniejszy, zgrabniejszy, wszystko działa, duży touchpad z multitouchem, gwarantowany PM i sleep :P
Za 3k jest w zasięgu jedynie 13 cali z grafiką HD3000 - bez żartów proszę.
Czyli rozdziałka 1600x900 nie pasuje? Ok. I tak nie byłem pewien co do 17 cali.
Dlatego właśnie chcę na nowym sprzęcie postawić OSX i nie mieć z tym jakichś większych problemów skoro już i tak kupuję nowy sprzęt i tak, a fajnie gdyby był jak najbardziej przyjazny dla osx'a.
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-01-28, 16:58
karid, to chyba ja muszę poprosić aby nie żartować. Lapki z ATI są bardzo problematyczne pod MacOS - przeważnie brak sleepu, konieczność modyfikacji EDID i/lub framebuffera. Natomiast lapki z GT/GTX4xx GT/GTX5xx mają optimusa + HD3000 i właśnie tu jest pies pogrzebany... trzeba w DSDT uwalić nvidię i jest mozliwość odpalenia z pełnym wsparciem tylko HD3000.
Jak wcześniej mówiłem, nic z nowych lapków się praktycznie nie nadaje, każdy lapek ma mniejsze lub większe bolączki.
Można nie raz wyrwać dobrą okazje na allegro ale fakt faktem drożej (ok 4000zł). Można rozglądnąć się za MacBookiem Pro z pierwszą generacją i7 oraz GT330M.
Jeżeli chcesz tego lapka używać głównie do MacOS to tylko MacBook, jeśli natomiast MacOS ma być tylko okazjonalnie to mozna rozważać faktycznie lapka. Proponowałbym tutaj Dell'a L502x lub L702x - to są takie konkrety w miare już opracowane - da sie w nich uwalić w DSDT nvidię i odpalić na wypasie HD3000.
Osobiście wolałbym kupić samsunga za grosze z 4650 lub coś wyżej, wydajność nie porównywalne większa hd3000 tak naprawdę do niczego poza ogladaniem wideo się nie nadaje ew. Lekki photoshoping.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.