Zabieram się niebawem do kupna nowego Laptopa i chętnie skorzystam z podpowiedzi użytkowników hakintoshy.
Powiem szczerze że zastanawiałem się nad maciem ale ceny mnie jednak za bardzo odrzucają skoro za połowę ceny macków można miec w lapku i osxa i win 7 (mialem tak w starym laptopie, który został zabity przez moją siostrzenicę... kleknęła na nim...)
A teraz do brzegu.
Sprawicie mi wielka radośc jak podeślecie mi linki do lapkow ktore polecacie, z ewentualnym opisem jak działa system i jakie poprawki trzeba by ogarnac.
Z góry przepraszam za polslie znaki...a raczej za ich brak.
_________________ ARISTO Smart G600 / Chipset 671/FX/DX/MX / CPU Intel Pentium(R) Dual-Core T4300 @ 2.10GHz / GeForce G 105M 512 Mb / Realtek AC97Audio drivers / Kontroler Ethernet SIS191 / ST9320325As ATA / CDDVDW TS-L633a ATA
Nie mamy jak podpowiedzieć bez jakiś konkretów:
- Za ile?
- Do czego ma służyć?
drogapozarowa napisał/a:
za połowę ceny macków można miec w lapku i osxa i win 7.
Można, ale to nie znaczy, że można miedzy takim hakciem i oryginalnym maczkiem postawić znak równości.
O ile stacjonarnego kompa można poskładać tak by wszystko działało idealnie, to w przypadku laptopa zawsze jest to jakiś kompromis. Nie ma takiego, w którym działać będzie wszystko...
drogapozarowa napisał/a:
Sprawicie mi wielka radośc jak podeślecie mi linki do lapkow ktore polecacie, z ewentualnym opisem jak działa system i jakie poprawki trzeba by ogarnac.
Niestety nie sprawimy Ci radości. Jeśli szukasz gotowca, to poprzeglądaj poradniki na forum - jest kilka dot. laptopów. Popatrz na stopki użytkowników forum itd...
Nikt tego za Ciebie nie będzie szukał.
To raczej nienajlepszy wybór. Może się okazać, że będziesz musiał wyłączyć GF i działać tylko na Intel HD.
Lepiej poszukać czegoś z działającą pod OSX ATI Radeon.
Wsumie można by zrobić taka akcję forumową wybrać jakiegoś notebooka najbardziej przypominającego macbooka na Sandy i rozgryźć go permamentnie ew. kilka do powiedzmy 1500zł, 2500zł, 3000zł tyle tego sprzęta teraz na rynku, tak jak jest to przy P7P55 czy innych sprzętach w dziale poradniki. Wiadomo że zadanie nie jest łatwe ale napewno nie do wykonania.
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-10-12, 14:15
Jeżeli znaleźliby się sponsorzy na forum to podsyłania sprzętu do testów jestem za. Jednak z tego co sie orientuje nie ma na forum tak majętnej osoby, która mogłaby sobie pozwolić na zakup sprzętu tylko do testów. Forum jest niekomercyjne, nie zarabia na reklamach itp. Na chwile obecną jest to nie wykonalne.
Witajcie.
Potrzebuje do wtorku (08.11.2011) kupić lapka pod Maca. (sprawa dosłownie życia i śmierci, wiec proszę potraktujcie to poważnie i pomóżcie)
Laptop musi być:
- do 4000 zł
- z proc i5, i7 lub czymś dobrym w AMD
- dobrą i wydajną grafiką
- MUSI OBSŁUŻYĆ praktycznie bezbłędnie iMovie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.