Napewno lapek PC do 1000zl to bedzie demon predkosci pod osx.Lepiej miec zoptymalizowany osx ze sprzetem jak hackowany kalkulator za 1000zl.
Straszycie tym fleshem jakby caly swiat tylko tego uzywal.
Mysle,ze autor tego watku raczej chce sie zapoznac z osx-em a nie docelowo inwestowac w ciemno duze kwoty.Przeciez sprzet za 1000zl do niczego innego sie nie nadaje.Wiec jesli ma miec pelny i wlasciwy obraz tego systemu to napewno nie uzyska go na hacku za taka cene.
Przeciez sprzet za 1000zl do niczego innego sie nie nadaje.
Bzdura.
Mój 3-letni laptop jest wart niewiele więcej.
Działają filmy FullHD, dodatkowo nie obciążają CPU, bo działa akceleracja sprzętowa. Działają mniej wymagające gry (pokroju WoW). Mogę napisać program dla iPhone'a z iOS5. Mogę zainstalować Liona, gdyby mi się zachciało. Ma wyjście HDMI. Mogę odpalić każdy program dla OS X jaki znajdę.
Jest znacznie szybszy od G4.
Wymieniać dalej?
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Ty mozesz,ale nie uzytkownik,ktory ma zerowe pojecie o hackowaniu itp.sprawach,bo gdyby mial to niezakladalby takiego tematu.Za chwile bedzie nastepny,jak zainstalowac system,co to jest kext itp.
A teraz wypowie się zainteresowany Miałem już 2 Mac Booki, Maca Mini, Maca 20", 19". I dwa Starsze laptopy z G4. Ogólnie zadowolony byłem tylko z MacBooka 13.3" z C2D. Nadawał się do wszystkiego. Na starych G4 albo na starym mini ogladanie youtuba to pokaz slajdów. System na każdym działał płynnie, jednak obecnie internet odgrywa bardzo ważną rolę i komfort jaki płynie z przeglądania stron jest równie ważny dla zwykłego kowalskiego co stabilny sysytem.
Do 1000 zł kupuję wspomnianego MacBooka 13.3 znalazłem już sobie takiego. Niestety muszę się wstrzymać z zakupem na parę miesięcy.
W zamian mam na użytek dobrego HP G62. Czy odpalę na nim Liona?
1. HP G62-a40EW/143A
2. i3 350M @ 2.27GHz
3. Intel HM55
4. nie wiem.
5. Intel HD Graphics 1024MB/ATI Mobility Radeon HD 5400 Series 1722 MB
6. Ati Mobility Radeon HD HDMI Audio realtek
7. Easy Tether Network Adapter ?? :??
8. Broadcom 4413 802.11b/g/n
9. ATA
10. PS2
Najpierw zobacz czy da się wyłączyć grafikę Intela, jeśli tak - system ruszy z powodzeniem. Nie wiem jak z LANem, WiFi to pewnie VEN_14E4&DEV_4727 - czyli niedziałające. Sprawdź też rozdzielczość ekranu - w przypadku uruchamiania Radeona nie może być wyższa niż 1366x768.
_________________ eMachines E730G (MBP8,2) | i5-430M | 2GB RAM DDR3 | HDD 320GB | Radeon HD5470 512MB | Atheros AR9287 | Win Vista SP2 & Kubuntu 11.10
Gigabyte GA-K8VT800 Pro (iMac7,1) | Sempron 2600+ | 1GB RAM DDR | HDD 40GB/60GB | Radeon 9200 128MB | Win XP SP3/OS X 10.5.8
Modyfikuję framebuffery ATI Pisać w razie potrzeby.
Piszę poprawnie po polsku!
Otóż, jeżeli szukasz czegoś do 500 zł to tylko mac mini z ppc. Na początek starczy, można postawić koło telewizora i używać jako domowe centrum rozrywki.
Do 1000 zł z używanych to tylko mac book 13. Nówki to netbooki hp mini 110 i 210. póki co nie wszystko na nich działa, ale system startuje i można się bawić. Jednak ze względu, ze to netbooki wydajność na poziomie maca mini lub starych G4.
Do 1500 używki z i3/i5.
Wszystko powyżej tylko sprzęt apple. Oczywiście jeżeli kierujesz się tym, ze mac os ma być podstawowym systemem.
Ze względu na wszechobecny Youtube, flashe na stronie itp, lepiej zaopatrzyć się w sprzęt z dekodowanie h264 przez GPU. Od takich treści nie uciekniemy, a macbooki bez grafiki co najmniej GF9400 po prostu kuleją. Odtworzenie filmu z YT 720p na np MacBook Pro 1,1 - 4-1 i macbookach z grafiką intela, powoduje 100% obciążenie CPU i mocne grzanie się sprzętu. Jak otworzysz sobie kilka, kilkanaście stron które mają mniej lub bardziej dynamiczne strony, sprzęt zwyczajnie nie wytrzymuje i zamula się... To nie jest komfortowe. Lepiej wziąć to pod uwagę, gdyż taki biedny ATOM + ION może lepiej sobie radzić z takimi treściami niż nawet MacBook Pro do 4,1 włącznie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.