Ale to miałby być sprzęt dla rodziców do surfowania po necie, skype itp - nic poza tym Sorry za OT
W takiej roli wypadanie znakomicie... ewentualnie jak nie jesteś zmuszony do zakupu już i teraz, to poszukaj mac'a mini 1,1 lub 2,1... na Allegro czasami do wyrwania od 1000zł, troszkę drożej, ale sprzęt na lata i jeszcze mniejszy... A jak z braknie mocy to można podmienić CPU nawet na T7400 lub T7600.
Wpakowałbym tam i3-530, ew jakis QUAD tylko picoPSU 150W wtedy nie wydoli i trzeba cos mocniejszego Mam trochę kasy do wydania tylko chce ja dobrze spożytkować, a chętnie pobawiłbym się z nowym hamackiem :P Tylko w porównaniu do obecnego kompa nie chce wielkiej puszki (Chieftec Medium Tower Long :P) tylko mocną miniaturkę Na razie z wbudowana grafa ale z mozliwością zrobienia kompa do pogrania w przyszłości - wymiana zasilacza i wpakowanie grafy. Teraz i tak nie mam czasu na nic od kiedy zacząłem pracę :(
Jeśli chcesz sensowne picoPSU 150W to zapłacisz za nie same pewnie z 200 do 300zł... generalnie jak poskładasz sobie ceny wszystkiego razem, to wyjdzie podobnie lub drożej niż używany mini-mac. Grafika w i3-530 to w praktyce to samo co GMA950, ni to szybkie, ni to akceleracja... No i pozostaje kwestie wielkości i głośności. Acer R3610 i Mac-Mini nie mają konkurencji pod względem gabarytów i wydawanych dźwięków, wciśniesz je wszędzie i praktycznie są niesłyszalne. Próba zrobienia cichego sprzętu na takiej płycie z i3-530 spisana jest praktycznie na porażkę, bo musisz założyć aktywny wentylator CPU i zapewne aktywny PSU, a to znów zwiększy obudowę i wychodzi Ci sprzęt prawie jak mini-ATX tylko o 3 sloty PCI krótszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.