Pomógł: 25 razy Wiek: 19 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 590 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2010-08-05, 20:22
Wybaczcie, że cały czas go polecam, ale cóż... :P
Asus K50IN-SX152
Wi-fi to Intel... ale wymiana owego to kwestia wykręcenia 4 śrubek. Poza tym wszystko działa PERFEKCYJNIE, poza restartem po uśpieniu. Jeśli chodzi o laptopy - będzie trudno znaleźć coś lepszego...
Specyfikacja różni się od tej z aukcji, jednakże wątpię, aby był to problem XD
Może ktoś polecić 13" calowego? Wiadomo że chodzi o to żeby był jak najbardziej kompatybilny pod OS X
Jak 13" calowy i jak najbardziej kompatybilny, to wychodzi tylko macbook
A na poważnie wszystko zależy od kwoty jaką chcesz/możesz wydać... bez niej nie da się czegoś sensownie doradzić... Jedni preferują nowe, inni ze względu na budżet szukają czegoś z drugiej ręki... itp itd...
A na poważnie wszystko zależy od kwoty jaką chcesz/możesz wydać... bez niej nie da się czegoś sensownie doradzić... Jedni preferują nowe, inni ze względu na budżet szukają czegoś z drugiej ręki... itp itd...
Jeśli chodzi o kwotę jaką chcę wydać to około 2 tysięcy wszystko zależy od stanu urządzenia, nie chciałbym jakiegoś bardzo zniszczonego, dlatego bardziej preferuję nowy
Cytat:
Jeśli chodzi o MacBooka, to ostatnio widziałem całkiem ciekawą ofertę... nawet sam przymierzałem się do zakupu :P
Pomógł: 25 razy Wiek: 19 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 590 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2010-08-09, 10:51
Skoro tak... wybór wydaje się prosty:
Asus K50IN. Tylko szukaj takiego z MCP79 Służę pomocą przy instalacji, stawiałem Retail Snow Leoparda już na paru takich laptopach - zawsze z sukcesem.
Niestety - wifi do wymiany, ale to kwestia 40-60zł na allegro (Dell 1505) i odkręcenie paru śrubek - w przypadku Asusa K50IN jest to tak proste, że można ową czynność porównać do korzystania z napędu. Poza tym wszystko działa perfekcyjnie - poza restartem po uśpieniu, ale na to (ponoć) nic nie da się poradzić.
edit: zapomniałem, że Ty chciałeś 13,3"... - w takim razie jedynie używany MacBook XD
Odnośnie MacBooka, tego wyżej :
Apple MacBook 13" 2,4Ghz, 4GB Ram, 250HDD, Bl (1178613308) - Aukcje internetowe Allegro , sprzedany za 2 150,00 zł
Kod:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1178613308
Wydaje mi się że ma już z 1,5 roku ? bo tak mi wychodziło mniej wiecej za tą cenę co poszedł. Ogolnie to się przymierzam do kupna laptopa (mam do wydania ok. 2 tys zł) i się wówczas zastanawiam czy kupować taki jak twój uzywany trochę mac book czy kupić nówkę laptopa pc o lepszych parametrach wówczas i chce na nim zainstalować mac os na pc - wymóg podstawowy - przerobie go na hackintosha, wówczas bedzie trochę zabawy aby wszystko chciało działac pod os x. Co możecie mi doradzić w tym przypadku macbook 13 używany czy nówka laptopc pc , a potem przerabiane go na hackintosha? Kazde rozwiązanie ma swoje wady i zalety. Z góry dzieki za pomoc i odpowiedź.
_________________ Retail Lion 10.7.2 64 bit - Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111C/D (outof box)|GF 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne
Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Jesli chodzi o 13 cali, to ja podjolem decyzje o zakupie MBP. Poczekalem na "weekned bez vat" akurat byl w Saturnie, ciezko za podobna sume kupic cos rozsadnego w 13 calach. jesli chodzi o 15 to wybor wydaje sie ogromny. 13 zas tak przegladalem jesli uwzglednimy cene - 22% sa bardzo zblizone, zatem jak zamierzasz przerabiac to lepiej nabyc MBP.
_________________ MBP 13" 320 GF
Gigabyte GA-E7AUM-DS2H ,obudowa G4,2GB DDR2 800 MHz, Q8200, DVD slim USB, WiFi ASUS WL-138G,GF210 512MB - WiFi - dziala, Snow Leo Retail 10.6.8 nie dziala dzwiek, oraz zle widzi pamiec po wyzej 2 GB (wiesza sie po kilku minutach)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.