Wysłany: 2011-10-12, 23:42 Notebook do 2500 na mac os-a
Hej, Mój obecny laptop niestety nie może ogarnąć mac os-a z resztą chcę go zmienić, więc jaki był by najlepszy do tego systemu.
Moje założenia:
Oby to nie był Asus najlepszym moim zdaniem to acer.
Przekątna to 15-17 cali
Dysk coś koło 500gb
ramu około 4gb
procek najlepszym rozwiązaniem było by i5
grafika musi być dedykowana
Tutaj powstaje problem z grafiką nVidia i intel hd to słabe połączenie(z tego co słyszałem)
Co radzicie? Niestety stacjonarny nie wchodzi w grę.
Pozdrawiam
Z laptopami dla OSx86 jest różnie...
Chyba nie istnieje laptop, na którym udałoby się odpalić wszystko jak na MacBooku.
Najczęstsze problemy to: WiFi, Sleep, Podświetlanie matrycy, a w nowszych jeszcze technologia Optimus (nawet przy 2 kompatybilnych kartach, dzięki temu może się nie udać odpalić poprawnie żadnej)...
Poprzeglądaj insanelymac oraz HCL'e, może znajdziesz fajny, rozpracowany model.
Ja nie mam dostępu do najnowszych lapków, więc nie jestem w stanie nic polecić.
Jeśli bardzo zależy Ci na OS X to zwykle z laptopów najlepszym wyborem jest Macbook.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Dziękuję za odpwiedz.
Przekopałem te strony z hcl jest kilka niejsasności:)
Jeżeli chodzi o grafikę:) sprawdzając hcl widnieje grafika HD 6750 (1GB) a w modelach laptopów są 6650 (są z tej samej serii lub są bardzo podobne) jest jakaś możliwość żeby zadziałała ta grafika?
Następnym problemem jest nvidia optimus dużo szukałem i w większości (znacznej) laptopów na alle oczywiście są opisy z tym że posiadają grafikę intela HD
Przykład:
Znalazłem laptopa z procesorem i3-233M na aukcji jest napisane że posiada nvidie optiumus czyli dodatkową hd
jednak na stronie intela
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-14, 11:13
Pawelek napisał/a:
sprawdzając hcl widnieje grafika HD 6750 (1GB) a w modelach laptopów są 6650 (są z tej samej serii lub są bardzo podobne) jest jakaś możliwość żeby zadziałała ta grafika?
Podobieństwo jest tu dość odległe.
Musisz znaleźć informacje dotyczące dokładnie tego samego modelu karty graficznej i najlepej w komputerze tego samego producenta.
Pawelek napisał/a:
z procesorem i3-233M (...) jednak na stronie intela jest napisane
Na podanej stronie Intela takiego procesora w ogóle nie ma.
sprawdzając hcl widnieje grafika HD 6750 (1GB) a w modelach laptopów są 6650 (są z tej samej serii lub są bardzo podobne) jest jakaś możliwość żeby zadziałała ta grafika?
Podobieństwo jest tu dość odległe.
Musisz znaleźć informacje dotyczące dokładnie tego samego modelu karty graficznej i najlepej w komputerze tego samego producenta.
Pawelek napisał/a:
z procesorem i3-233M (...) jednak na stronie intela jest napisane
Na podanej stronie Intela takiego procesora w ogóle nie ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.