Wysłany: 2012-01-13, 16:10 PC do 2000 zł / Windows 7 + Mac OS
Witam,
Od pewnego czasu noszę się z zamiarem złożenia PC na którym bede wstanie zainstalowac Mac OS. Mam do dyspozycji 2500 zł. W tą cene wchodzi komputer, wraz z obudową, zasilaczem, oraz nie zbyt drogi monitor 24 cale, za około 500 zł.
Dużo gram i chciałbym mieć postawione dwa systemy. Mianowicie, Mac OS ma mi służyć wyłącznie do obsługi Logica. Jakieś przeglądanie internetu, ogólnie nic specjalnego. Na drugim chciałbym mieć zainstalowanego Windowsa 7, w celu grania na dobrym poziomie.
No i tu pojawiają się schody. Jak dobrać sprzet aby był komaptybilny z Mac OS, ale zarówno mocny na Windowsie, z dobrą grafika i szybkościa. Grafika jaka by mnie satysfakcjonowała, to taka na poziomie Radeona HD6850, badz innego cuda natury. 4 GB ramu, oraz jakiś procek od Intela (i3; i5).
Dodam jeszcze iż chciałbym skorzystac z retaila, a nie z jakis dystrybucji.
Nie jestem ciemną masa jeśli idzie o technologie, ale z Mac, a tym bardziej tym na PC, nie miałem zbyt dużo styczności.
Przejrzałeś w ogole forum? Wystarczy przejrzeć pare wątków i już wszystko bedziesz wedział. A jak już bedziesz miał jakiś wstępny plan to wtedy napisz w razie jak bedziesz miał jakieś wątpliwości.
Dzięki za profesjonalną odpowiedz
Mam jeszcze jedno małe pytanko.
Jaki dysk do tego zestawu ? I czy lepiej te dwa systemy postawić na oddzielnych dyskach ?
Pomógł: 28 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 621 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2012-01-16, 14:45
Właściwie nie ma różnicy czy systemy postawisz na oddzielnych dyskach czy nie
Co do wyboru samego sprzętu - unikajShitgate (aka Seagate), zerknij raczej na sprzęt Hitachi (choć nie orientuję się czy nie przejęło ich już WD...), Samsung HD103SJ czy w ostateczności WD.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.