Wysłany: 2011-12-11, 22:15 Płyta głowna pod i3-2105
Witam. Jako, że zmieniam kompa, szukam odpowiednich podzespołów pod Lion OSX.
Procesor już wybrałem i będzie to intel i3-2105 ze zintegrowaną grafiką intel HD3000.
Do tego poleci DDR3 2 x 4 GB, dual z XMC, prawdopodobnie Corsair, albo Kingston, taktowany 1333/1600, zobaczymy.
Dysk SATA2 1TB Samsung, mam akurat na stanie ;]
Zasilacz Forton 350 W już mam, a na razie nie mam zamiaru inwestować w grafikę, jako, że nie gram. Myślę, że wystarczy.
I teraz najważniejsze. Poszukuję płytę główną. Chciałbym Sleepa.
Płyta ma mieć:
lan 10/100/1000,
PCI Express 2.0 x16, na zaś
2 sloty na DDR3,
USB 3.0
Karty muzycznej będę używał na USB, a mianowicie ESI Dr dac nano.
Chciałbym płytkę jakąś w miarę ekonomiczną i w standardzie micro ATX. Jeśli macie jakieś propozycje to dawać, najchętniej, żeby się dało kupić w Krakowie, np w sklepie morele.net
Chyba jednak wezme na H61, Na Z68 można podkręcić grafikę, ale i tak nie podkręce procka, a trzeba do niej dołożyc sporo.
A zamiast podkręcać grafike to sobie dokupie grafikę jeśli zajdzie potrzeba ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.