Wysłany: 2012-02-17, 12:45 Samsung NP300V5A-A01PL Lista konfiguracji
Proszę o opinię czy mogę się zabierać za temat instalacji macOS-a (Snow albo Lion) na takim sprzęcie. Poprzedni HP DV6640ew który dawał rade z Leopardem właśnie padł
1. Samsung NP300V5A-A01PL
2. Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz, 2095 MHz (Cache L3: 3 MB, x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, AVX)
3. Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 - 1C10 [8086-1C10] [NoDB] (nie wiem czy dobrze - jesli nie to mnie poprawcie)
4. Jak w większości laptopów: brak
5. Intel(R) HD Graphics 3000
6. Realtek ALC269
7. Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8211/8212)
8. PCIIntel(R) Centrino(R) Wireless-N 130
9. SAMSUNG HN-M500MBB ATA Device ,TSSTcorp CDDVDW SN-208BB ATA Device
10. USB
Pomógł: 28 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 621 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2012-02-17, 14:15
Ja proponowałbym jednak (niestety) skorzystać z Mac OS X Lion - pod Snow Leopardem na Intelu HD 3000 zdarzają się artefakty.
Właśnie pracuję nad identycznym pod względem sprzętu modelem (Samsung NP350U2A-A01PL) - praktycznie wszystko ruszyło od kopa, lecz (najprawdopodobniej) koniecznym będzie obecność w jednym z portów USB pendrive z bootloaderem - inaczej jedyne co ujrzysz przy próbie uruchomienia systemu z dysku będzie BIOS.
Na pewno będę tworzył również LegacyHDA pod ALC269, zatem uzbrój się w cierpliwość, a otrzymasz pełen zestaw potrzebny do stworzenia z tego laptopa perfekcyjnego Hackintosha
man_of_the_oak, mega fajnie Duzo bym oddal zeby wiedziec jak zainstalowac Liona (nawet z tym bootloaderem na USB) Jak masz troche czasu to moze odezwiesz sie kiedys na PW zeby nie zasmiecac tematu hm? Pozdrawiam!
a czy ktoś z Was może mi powiedzieć jaki Bootloader (USB) będzie najlepszy w tej sytuacji ? Powoli zabieram się za samodzielna instalacje Liona (człowiek uczy się na błędach). Może za jakis czas man_of_the_oak, zapoda tutkiem to będę wiedział co robiłem źle
Pomógł: 28 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 621 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2012-03-01, 13:07
Mała aktualizacja...
Muszę niestety rozstać się z tym sprzętem, gdyż potrzebny jest właścicielce, lecz podstawowe problemy to:
Brak poprawnie funkcjonującego sleepu, znikające wifi (odnoszę się do wymienionego na kompatybilnego Atherosa, rzecz jasna, tutaj najprawdopodobniej wystarczy dopisać owego do DSDT, nie miałem szansy tego przetestować) i webcam (ot, pewnego razu po prostu mogą się nie pojawić...), niemożność uruchomienia dość standardowych funkcji touchpada (przewijanie dwoma palcami, stuknięcie jako prawy przycisk itd.), konieczność instalacji na MBR.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.