Wysłany: 2012-02-08, 14:24 Tania karta graficzna pod Liona ???
Witam
W niedalekiej przyszłości będę sie borykał z instalacja Liona na płycie Msi Z68A, wiem że sa problemy z odpaleniem graficznej z procka i5. Albo grafa sie odpala ale jest problem z wifi , albo wifi smiga ale jest problem z grafika. wiec najlepszym sposobem będzie zakup osobnej k graficznej pytanie która nada sie najlepiej, chodzi mi głownie żeby miała hdmi i śmigała w rozdzielce fullhd + najlepiej pasywne chłodzenie. Jaka kartę najlepiej zastosować żeby odpaliła od kopa
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-02-09, 20:54
OK 6450 512MB przetestowana - trafiła mi się jakaś dziwna wersja, która nie działa na domyślnym framebufferze. To nic - zaskoczyła od kopa na AtiConfig=Pithecia GraphicsEnabler=Yes. Mam wersję z wentylatorem ale ledwo się on kręci i grafiki nie słychać w ogóle (mam 3x 120mm @ 900rpm + wentyl z 6450 i słychać tylko dysk twardy).
Wydajność wyższa 2x od GT210 (EN210) ~8 vs ~15 fps w Cinebench 11.5. 6450 ma dekodowanie h.264 - filmy na YT w 1080 chodza płynnie, procesor obciążony jest tylko na max 8-12% czyli dekodowanie na GPU działa idealnie. XMBC + 6450 świetnie daje sobie rade z filmami BD wielkości 16GB (większych nie sprawdzalem bo nie mam obecnie).
Polecam karcioszkę. Nie testowałem jeszcze HDMI i DSub (DSub musze dolutować, na foto widać miejsce niewlutowanego 12-sto pinowego gniazda). Wydajnośc w Lionie w cinebench powinna być jeszcze większa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.