Wysłany: 2010-03-02, 18:12 Tańszy sprzęt dla OSX 10.5 lub 10.6
Witam wszystkich
Podjąłem męską decyzje i postanawiam zmienić płytę główną i tu was chciał bym się poradzić co nie co. Procesor chce na razie zostawić ten co miałem (Pentium 4 Prescott 3.0 GHz HT)
oraz poszukuję czegoś z zintegrowana grafiką ,dlatego że na kartę graf. na razie brak funduszy a z czasem chce kupić jakąś w miarę dobrą i wtedy próbować pierw 10.5.8 a potem 10.6. Teraz pytanie co wybrać z rodziny ASUSa płyt głównych pasujące pod ten procesor ( wiem że pasuję duuużo płyt pod ten procesor ale mówię to w sensie o OSX ) i też chodzi mi o coś taniego Wiem tyle na pewno że jedna rzecz co może mi robić problem to moje dvd które niestety mam na ATA a hdd na SATA ale z czasem się uporam z tym
_________________ iPhone 3GS iOS 5.1 / OSX 10.7.3 ASUS P5G41T M LX|| Q6600 || G41/ICH7 || ALC 887 || DDR3 4GB ||GeForce 8400 GS|| Maxtor 500 GB SATA || DVD SATA ||
Nie ma tanich płyt ASUS'a z zintegrowaną grafiką która działa pod OS X. Jeśli po taniości to szukaj używanych z GMA950, ewentualnie może droższe modele z GForcem 9300/9400.
Ta zintegrowana grafika nie musi działać pod OSX bo dopiero zacznę zabawę z osx jak kupie kartę graf. (chcę tylko chwilowo mieć po prostu coś działającego bez karty graf. )
_________________ iPhone 3GS iOS 5.1 / OSX 10.7.3 ASUS P5G41T M LX|| Q6600 || G41/ICH7 || ALC 887 || DDR3 4GB ||GeForce 8400 GS|| Maxtor 500 GB SATA || DVD SATA ||
Ostatnio zmieniony przez holkov 2010-03-02, 18:28, w całości zmieniany 1 raz
Lepszy pomysł to kupić jakąś nie za drogą płytę + tańszą kartę graficzną (np.GF 8400GS kosztuje poniżej 100 zł).
Edit:
holkov napisał/a:
Ta zintegrowana grafika nie musi działać pod OSX bo dopiero zacznę zabawę z osx jak kupie kartę graf. (chcę tylko chwilowo mieć po prostu coś działającego bez karty graf. )
W takim razie to nie na to forum pytanie
G31, G33, G41 itd...
Kernel vanilla mi nie chciał mi pójść na tym procku i XW4200, chociaż wedle znanych mi informacji ten procesor ma szanse odpalić vanille. Daj znać jak Ci pójdzie.
PS Wyłącz tylko HT i koniecznie włącz execute disable bit w BIOS'ie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.