Wysłany: 2011-11-17, 20:57 Upgrade Hackintosha, P8P67 LE
Witam
Posiadam aktualnie takiego Hackintosha:
Cytat:
- P8P67 LE
- Ati HD 5770 1GB
- 4GB Ram 1600MHZ
- i7 2600k
Ogolnie to nie wszystko dziala tak jakbym tego chcial, chce sprzetu na ktorym nie bedzie problemu z instalacja wszystkich komponentow, aktualnie nie dziala mi sleep, dzwiek przez HDMI, komputer jak wylacze to sie po chwili i tak wlacza.
Wiec mysle o malym upgrade, cos w tym stylu:
Cytat:
- i7 2600k zostanie
- Ram zostanie
- HD 5770 zostanie
- Asus P8Z68 DELUXE Intel Z68 (Socket 1155) DDR3 Motherboard [90-MIBGE0-G0EAY00Z]
- Dysk SSD 250 GB (jaki polecacie? im tanszy tym lepiej)
Czy posiadajac taki sprzet, dzialalby dzwiek HDMI, sleep, restart itp bez zadnych poprawek DSDT itp?
_________________ i7 2600k - 2x2 GB RAM 1600MHz , P8P67 LE, Radeon HD 5770
Pomógł: 28 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 621 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2011-11-17, 21:05
maivo252 napisał/a:
Ogolnie to nie wszystko dziala tak jakbym tego chcial, chce sprzetu na ktorym nie bedzie problemu z instalacja wszystkich komponentow, aktualnie nie dziala mi sleep, dzwiek przez HDMI, komputer jak wylacze to sie po chwili i tak wlacza.
Mac się nada...
Dzwięk przez HDMI uruchamia się poprzez poprawkę w DSDT...
Generalnie wszystko powinno działać OK, jeśli zrobisz poprawnie instalację... Na tej płycie wszystko powinno działać całkiem nieźle...
SSD - wg mnie obecnie to Kingston HyperX - ma dobrze zaimplementowane protokoły SATA i się nie krzaczy tak jak OCZ. Możesz też zainteresować się tańszym ADATA S511.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.